"Vienotība" vēl nevirza jaunu kandidātu uz ekonomikas ministra amatu • IR.lv

“Vienotība” vēl nevirza jaunu kandidātu uz ekonomikas ministra amatu

2
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Foto: Evija Trifanova, LETA

Partija “Vienotība” šodien valdes sēdē nolēma pagaidām vēl nevirzīt jaunu kandidātu uz ekonomikas ministra amatu, respektējot koalīcijas partneru lūgumu saistībā ar valsts budžeta izskatīšanu Saeimā.

To pirmdien pavēstīja “Vienotības” valdes priekšsēdētājs, pašreizējais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, ziņoi LETA.

Saeima par ekonomikas ministra amata kandidātu varētu lemt 16.novembrī, un “Vienotība” savu kandidatūru varētu nolemt izvirzīt, nākot tuvāk šim datumam, skaidroja Ašeradens. Politiskais spēks pirms lēmuma pieņemšanas par kāda kandidāta virzīšanu vēloties to izdiskutēt valdē un Saeimas frakcijā.

“Vienotībai” nav bažu, ka viņa vadītā partija varētu zaudēt ekonomikas ministra amatu. Ašeradens uzsvēra, ka koalīcijas partneri pirmdien apstiprinājuši atbalstu tam, ka “Vienotība” virza savu ekonomikas ministra kandidātu.

Koalīcijas partijas lūgušas iespēju frakcijām tikties ar ministra amata kandidātu, lai paustu savu viedokli.

Jau ziņots, ka Ašeradens nolēma atstāt ekonomikas ministra amatu, lai kļūtu par “Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētāju, Solvitai Āboltiņai (V) šo amatu atstājot.

Ašeradens darbu valdībā atstās pēc 2018.gada budžeta pieņemšanas Saeimā, proti, novembra beigās, pirmdien pēc koalīcijas partneru sēdes sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Valsts budžeta likumprojektu galīgajā lasījumā plānots izskatīt 22.novembrī un 23.novembrī.

Saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo neoficiālo informāciju par iespējamiem Ašeradena pēctečiem tikuši saukti Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka. Tāpat šim amatam apsvērtas Saeimas deputāta Jāņa Upenieka (V), Salaspils novada domes priekšsēdētāja Raimonda Čudara (V) un bijušā “Nordea” bankas filiāles Latvijā vadītāja, pašreizējā “Indexo” valdes priekšsēdētāja Valda Sikšņa kandidatūras.

Kučinskis izteicies, ka Ašeradena atlūgumu neparakstīs, kamēr nebūs zināms nākamais ekonomikas ministrs.

Komentāri (2)

Ķīps 18.10.2017. 12.31

No vis nosauktā klāsta zinu tikai divus. Ķirsis man likās pietiekami simpātisks līdz brīdim, kad viņš uzpūta “sīkus, mazus žagariņus” -skandālā ar itkā notiekošo SC lobismu Franču licejā. Ķirsis ne tiki neiedziļinājis lietas būtībā, bet arī neatvainojās pēc tam, kad izrādīiās, ka tas ir bez pamata. Toreiz bija svarīgāka kampaņa par Rīgas mēra krēslu, un tad viņam visi līdzekļi bija labi. No tā izdaru secinājumus, ka Ķirsim,tāpat kā citam zināma politiķim ir vajadzīga tikai kaudze, lai pakāptos, sistu spārnus, un skaļāk dziedātu. Personīgās ambīcijas ir svarīgākas par loģiku un tiesiskumu.
Otrs, ko esmu pamanījis publiskā telpā -Lukaševiča. Esmu ievērojis viņu tāpēc, ka viņa ir dāma “ar smadzenēm”. Protams, tā nav panaceja, un es nezinu par pārejām viņas īpašībām, tomēr tas manā skatījumā ir plusiņš. Pārejos nezinu, varbūt ir ideāli šim amatam, varbūt nav. Nezinu.

0
0
Atbildēt

0

basta 16.10.2017. 22.00

Skaidrs, Vienotība negrib būt politiski atbildīga pret valsti un atstās Ašrādenu miņistra krēslā. Laikam jau manas cerības, ka tos piemeklēs lemingu sindrons un tie kolektīvi metīsies Ziemeļu Ledus okeānā, lai peldētu uz Ameriku, tikai naiva patriota sapņi.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu