Ušakovs: "Saskaņas" līgums ar Putina partiju "Vienotā Krievija" zaudējis spēku • IR.lv

Ušakovs: “Saskaņas” līgums ar Putina partiju “Vienotā Krievija” zaudējis spēku

23
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Partijai “Saskaņa” sadarbības līgums ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvēto partiju “Vienotā Krievija” vairs neesot spēkā, pirmdien intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja “Saskaņa” valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Ušakovs skaidroja, ka “Saskaņa” 2015.gadā pievienojusies Eiropas Sociālistu partijai, kas tradicionāli attiecības ar trešajām pusēm veido centralizēti, tāpēc partija pieņēmusi lēmumu informēt “Vienoto Krieviju”, ka minētais līgums zaudējis spēku.

Viņš arī piebilda, ka līgums ar Krievijas partiju bija tikai kā instruments, kas ļāvis veidot labākas attiecības ar Krieviju, piemēram, Rīgas domei ar vairākiem Krievijas reģioniem un to pašvaldībām. “Tomēr situācija mainījusies kopš laika, kad tika ieviestas sankcijas pret Krieviju, līdz ar to līgumam nav nekādas nozīmes,” sacīja Ušakovs.

LTV rīta raidījumā komentētājs Filips Rajevskis teica, ka tas ir viens no priekšdarbiem, lai pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām “Saskaņa” varētu pretendēt uz darbu valdībā. Līdz šim līgums par Putina partiju bijis viens no formālajiem iemesliem, kāpēc virkne parlamentā pārstāvēto politisko spēku atteicās sadarboties ar “Saskaņu”. Rajevskis netic, ka “Saskaņa” pārtrauks neformālās attiecības ar Krievijas politisko vidi.

Informācijas aģentūras LETA arhīvs liecina, ka līgums ar “Vienotā Krievija” tika parakstīts 2009.gada 21.oktobrī Sanktpēterburgā uzreiz pēc partijas kongresa.

Toreiz apvienības “Saskaņas centrs” vārdā to parakstīja toreizējais “Saskaņas centrs” Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Partijai “Vienotā Krievija” šis bija 20. sadarbības līgums ar kādu no ārvalstu partijām. Tās galvenokārt esot lielu valstu valdošās partijas. Atšķirībā no tām “Saskaņas centram” ir vara tikai pašvaldību līmenī, tomēr Krievijas valdošā partija bija nolēmusi ar to sadarboties.

Komentāri (23)

Svešinieks 09.10.2017. 15.03

Var izdomāt visādus iemeslus un mērķus, bet par sadarbību ar Vienotu Krieviju SC varēja vienkārši aizliegt kā pretvalstisku organizāciju.

+6
0
Atbildēt

0

AK 09.10.2017. 10.05

Kāda tam visam nozīme? Saskaņa ar urlakovu priekšgalā tik un tā pārstāv “Русский мир” vērtības, neatkarīgi kādi un ar ko tiem līgumi noslēgti vai izbeigti.

Protams, atradīsies gan muļķi, kas ticēs, ka urlakovs tomēr domā par Latvijas interesēm, un tāpat šo izmantos smadzeņu skalotāji, kas gribēs Saskaņu koalīcijā ievilkt. Tad jau paskatīsimies, kuri personāži drīzumā vai pēc vēlēšanām stāstīs, ka Saskaņu varot tomēr ņemt valdībā, jo tā līgumu ar putinu izbeigusi.

Tiešām izskatās, ka šis ir propagandas solis uz vēlēšanām, lai dabūtu papildus muļķu balsis, kā arī lai slepenākiem un ne tik atklātiem kremļa sabiedrotajiem būtu iespēja pārliecināt sabiedrību, ka Saskaņa jāņem valdībā.

Laikam šobrīd šis ir pirmais izpildītais plāna punkts Saskaņas iedabūšanai pie varas.

+7
-1
Atbildēt

3

    Sskaisle > AK 09.10.2017. 15.03

    AK , bet kāpēc tu tā raksti, ka tavi trooļļa ragi lien laukā? Kāpēc nevari smalki, gudri, pamatoti? Vai nepietiek ar tiem naciķu dubļu kastas troļļiem – basta, ēriks ?

    Protams, ka Ušakovs cenšas. Man ir izasfaltēts pagalms, es eju mājās – un skats tāds, ka bidlē nost un liec kaut feisbukā. Mani patiešām – bez ironijas, ļoti apmierina Kurzemes priekšpilsētas pašvaldības policijaS darbs.

    Man nepatīk Ušakova uzbāzība feisbukā, bet es to neprotu atslēgt. Un protams, ka Rīga ir netīra, Rīga tiek pārkrievota, bet – ja par to tīrību viennozīmīgi ir RD atbildība, tad ar pārkrievošanas organizēšanu nodarbojas un aizraujas visas partijas – jo čekisti tā liek.

    Tā kā – vienīgā problēma, ko lūgt RD = Ušakovam , ko uz saeimas vēlēšanām mūsu mājai labu izdara.

    Bet Tu A K – varbūt iesalnieks – neietis tevi rangā samazinājis?

    +1
    -4
    Atbildēt

    1

    basta > Dusma 09.10.2017. 15.52

    Ja čekisti kādam ko liek, tie ir tavējie padlas: Vienotība un tās klons, JaunāKP, viņu sugas brāļi, SC, Latvijas postīšanu veic labprātīgi un ar prieku.

    0
    -2
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > basta 09.10.2017. 17.19

    BASTA ar a koku gribēju pakomunicēt – ko tu vari mūždien bāzties pa vidu – ne tevi saucu, ne lūdzu –

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > AK 09.10.2017. 14.18

    Kazlovskis, Rinkēvičs un Ķirsis arī vairs nav koalīcijā ar SC…. Lai dabūtu pie varas SC, čeka aizejošās LPP/LC uzcepa ZRP, tagad to lomu pildīs JaunāKP.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > AK 09.10.2017. 14.14

    tāpat šo izmantos smadzeņu skalotāji, kas gribēs Saskaņu koalīcijā ievilkt.
    ————————
    Vairs nav nekādu šķēršļu sadarbībai ar “ievērojamu mūsu sabiedrības daļu” un tālākai integrācijai, kas jau tāpat notiek uz “valodas, kuru visi saprot” bāzes.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

vitalisvita 09.10.2017. 09.33

Rajevskis netic, ka “Saskaņa” pārtrauks neformālās attiecības ar Krievijas politisko vidi.
————
Jā, protams, ka attiecību formas maiņa jau vēl nemaina saturu – viņu impēriskā patriotisma būtību.

+5
0
Atbildēt

1

    basta > vitalisvita 09.10.2017. 14.29

    Fiļas teiktam vispār nekad nevajag pievērst uzmanību, jo viņš tikai cenšās sevi pozicionēt sevi, kā vienu eiropieti, no miljona krievu, bet patiesībā ir tāds par staļinisks mēsls, kā Ušakovs. Gribi savu viedokli par viņu, paklausies to radio Baltkom!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu