KP soda "Depo" ar 3,7 miljoniem eiro par dalību kartelī • IR.lv

KP soda “Depo” ar 3,7 miljoniem eiro par dalību kartelī

1
Veikals "Depo". Foto: Mārtiņš Gineitis, LETA

Konkurences padome (KP) sodījusi būvmateriālu tirgotāju SIA “Depo DIY” (“Depo”) ar 3,7 miljonu eiro sodu par dalību mazumtirgotāju kartelī, uzņēmums lēmumu pārsūdzēs, aģentūru LETA informēja “Depo” pārstāvji.

Lēmumu par sodu “Depo” saņēma 4.oktobrī. Pagaidām KP skaidrojumu LETA nav saņēmusi.

“Depo” izvirzītajām apsūdzībām nepiekrīt un gatavojas izmantot visas likumā paredzētās tiesības aizstāvībai, uzsvērts “Depo” paziņojumā.

KP pārbaudi uzņēmumā “Depo” sākusi pēc SIA “Knauf” darbības izvērtējuma, kura laikā KP ieguvusi arī materiālus par “Knauf” centieniem panākt augstāku mazumtirdzniecības cenu noteikšanai “Knauf” produkcijai. Taču “Depo” atteicies pakļauties “Knauf” prasībām, turpinot nodrošināt zemas cenas Latvijas patērētājiem, informē “Depo” pārstāvji.

“Neraugoties uz “Depo” centieniem sniegt KP visus nepieciešamos skaidrojumus un pierādījumus, KP turpina apvainot uzņēmumu, ka laikā no 2006.gada līdz 2014.gadam “Depo” ir piedalījies būvmateriālu mazumtirgotāju kartelī, nosakot augstākas mazumtirdzniecības cenas “Knauf” produktiem un kontrolējot noteikto cenu piemērošanu no karteļa dalībnieku puses. Vienlaikus lēmumā izteikts arī nepamatots apgalvojums, ka “Depo” minētajā laika periodā ievērojis “Knauf” rekomendētās mazumtirdzniecības cenas. Uzņēmums “Depo” šos apvainojumus noraida un uzskata par absurdiem,” teikts “Depo” paziņojumā.

 

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, SIA “Depo DIY” apgrozījums pērn bija 203,417 miljoni eiro, kas ir par 9,41% vairāk nekā 2015.gadā, bet uzņēmuma peļņa pērn bija 12,218 miljoni eiro, kas ir par 14,53% lielāka nekā 2015.gadā.

2015.gadā “Depo” apgrozījums bija 185,916 miljoni eiro un tika gūta 10,668 miljonu eiro peļņa.

SIA “Depo DIY” dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro. “Depo DIY” 100% kapitāldaļu pieder uzņēmumam SIA “DMT Pluss”.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, “DMT Pluss” lielākais īpašnieks ar 25,19% daļu ir Andris Kozlovskis, pa 19,94% daļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% daļu pieder SIA “Ausekļa ielas nams”, kas uz pusēm pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai un “IBS Prudentia” partnerim Ģirtam Rungainim.

Uzņēmuma “DMT Pluss” pamatkapitāls ir 39 126 eiro. Pērn “DMT Pluss” apgrozījums bijis 0, savukārt peļņa – 10,233 miljoni eiro.

Komentāri (1)

andrejs 05.10.2017. 12.59

Kartelis ir stabila ilgtermiņa vienošanās starp vienas nozares uzņēmumiem. Tās dalībnieki vienojas par pārdošanas noteikumiem, maksāšanas termiņiem, dala savā starpā realizācijas tirgu, noteic ražošanas kvotas, nosaka cenas u. t. t
—————-
Ar ko Depo ir vienojušies? :P
Ar bijušo K-Rauta, Kuršiem vai Būvniecības ABC, vai maziņo Krūza?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu