Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

No Latvijas Radio valdes locekles amata NEPLP atcēla Sigitu Roķi un pirmdien par valdes priekšsēdētāju iecēla Unu Klapkalni, par valdes locekli finanšu vadības jautājumos — Mārīti Tukišu. Klapkalnei ir 10 gadu pieredze ziņu aģentūrā LETA, Tukiša strādājusi Radio Skonto.

Latvijas Banka iesaka pārņemt vidusskolas valsts īpašumā, dot Izglītības un zinātnes ministrijai tiesības noteikt gan minimālo skolēnu skaitu vidusskolās, gan tiesības iecelt un atcelt vidusskolu direktorus. LB konferencē par izglītības jautājumiem bankas speciālisti nonāca pie secinājuma, ka Latvijā jāoptimizē vidusskolu tīkls un ietaupītie līdzekļi jānovirza pedagogu algu palielināšanai.

FKTK pārbauda Rietumu banku par tajā atvērto ziedojumu kontu līdzekļu vākšanai pašpasludinātajai Doņeckas tautas republikai. Tā kā lietā iesaistīta Lielbritānijā licencēta elektroniskās naudas iestāde PSI Pay LTD, varētu būt nepieciešama starptautiska sadarbība.

Latvija globālajā konkurētspējas indeksā šogad no 49. pozīcijas pērn atkāpusies uz 54. vietu. Konkurētspējas ziņā mūsu valsts atpaliek no Lietuvas un Igaunijas, liecina publiskotais Pasaules Ekonomikas foruma gadskārtējais pētījums.   

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu