Kā «sakārtot» radio? • IR.lv

Kā «sakārtot» radio?

13
«Esam NEPLP vismaz 10 000 dokumentu atdevuši. Pēdējos divus mēnešus administrācija to vien darīja, kā vāca kopā dokumentus un sacerēja atbildes,» saka atlaistā valdes locekle Sigita Roķe. Foto — Alise Šulca, Picture Agency
Māra Miķelsone

To televīziju daudzmaz sakārtoja, bet valsts radio, kā bija, tā palika. Šie viesnīcā Rīdzene pirms septiņiem gadiem KNAB izmeklētāju ierakstītie Aivara Lemberga vārdi šodien atkal skan aktuāli, jo pagājušajā nedēļā Nacionālā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pēkšņi atlaida Latvijas Radio valdes locekli Sigitu Roķi. Pirms tam martā NEPLP uzticību zaudēja valdes priekšsēdis Aldis Pauliņš un valdes loceklis Uldis Lavrinovičs.

Pirmdien NEPLP, kā solīts, paziņoja arī jaunā vadības konkursa rezultātus — radio valdes priekšsēdētāja būs agrākā LETA vadītāja Una Klapkalne, bet par finansēm atbildēs Mārīte Tukiša, kas Radio Skonto grupā vadījusi reklāmas jomu. Atšķirībā no iepriekšējām valdēm šoreiz publiski nav zināma sabiedriskā medija vadītāju vīzija, taču pēc NEPLP uzstādījuma pirmie būs jāpadara darbi, ar kuriem priekšgājēji netika galā. Jāizveido jauna atalgojuma sistēma, jāizstrādā radio stratēģija, jāīsteno strukturālā reforma.

Kāpēc NEPLP nāca klajā ar «šokējošiem atklājumiem» un atlaida valdes locekli Roķi? «Nebūtu vienu «šokējošu» atklājumu, būtu citi. Kādam Latvijas Radio ļoti traucē un ļoti gribas to sakārtot pēc sava prāta,» intervijā Ir secina Roķe.

Pirmie publiskie mājieni parādījās jau jūlijā NEPLP priekšsēdes vietnieka un par radio atbildīgā Ivara Āboliņa rakstā Delfos. «Pulkstenis nepielūdzami tikšķ», bet reformas nenotiek, satura radītājiem ir nožēlojamas algas, toties administratīvais aparāts uzblīdis — tā norādīja Āboliņš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu