Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja būs Una Klapkalne • IR.lv

Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja būs Una Klapkalne

10
Latvijas Radio jaunās valdes priekšsēde Una Klapkalne (pa labi) un valdes locekle Mārīte Tukiša pēc apstiprināšanas NEPLP.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Latvijas Radio (LR) valdes priekšsēdētājas amatā pirmdien apstiprināja Unu Klapkalni, bet valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatā apstiprināta “Radio Skonto” pārdošanas un reklāmas nodaļas vadītāja Mārīte Tukiša.

Abas valdes locekles izvēlētas konkursa kārtībā, kurā kopumā pieteicās gandrīz 30 pretendentu.

Klapkalne pēdējos 10 gadus bijusi Nacionālās informācijas aģentūras LETA valdes locekle, kopš 2016.gada bijusi gan LETA, gan ziņu portāla TVNET valdes priekšsēdētāja. Klapkalne ir arī Rīgas Ekonomikas augstskolas Mentoru kluba valdes locekle. Viņai ir maģistra grāds biznesa vadībā.

Tukiša kopš 2002.gada strādājusi dažādos amatos “Radio Skonto Grupā”, kopš 2008.gada bijusi SIA “Radio Skonto” administratīvās struktūrvienības vadītāja, kopš 2009.gada – SIA “Skonto Reklāma” administratīvās struktūrvienības vadītāja. Tukišai ir profesionālais maģistra grāds uzņēmumu un organizāciju vadīšanā.

NEPLP ir izvirzījusi galvenos uzdevumus jaunajai valdei, to skaitā par prioritātēm uzskatāmi darbs pie 2018.gada sabiedriskā pasūtījuma un budžeta izstrādes, jaunas atalgojuma sistēmas izveide, radio stratēģijas izstrāde, strukturālo reformu īstenošana, kā arī sadarbības principu ar trešajām pusēm izstrāde, piesaistot finansējumu satura veidošanai.

NEPLP arī lēma, ka radio finanšu direktors Juris Gavars turpina pildīt pagaidu valdes locekļa pienākumus.

Klapkalne uzsvēra, ka viņa ilgu laiku strādāja aģentūrā LETA, kur ir nodrošināta redakcionāla neatkarība, un tā darbosies arī Latvijas Radio.

Atbilstoši aģentūras LETA rīcībā neoficiālajai informācijai nominācijas komisija LR valdes priekšsēdētāja amatam bija izvirzījusi divus kandidātus – vairāku agrāk “Dienas” grupā ietilpušo reģionālo laikrakstu izdevēja SIA “Reģionu mediji” īpašnieku un valdes priekšsēdētāju Uldi Salmiņu un Klapkalni. Uz sabiedriskā medija vadītāja amatu pretendēja arī bijušais LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, kurš, atsaucoties uz saviem avotiem, sociālajos tīklos paziņojis, ka palicis “pirmais aiz strīpas”.

Tika ziņots, ka NEPLP nominācijas komisija apstiprināšanai LR valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatos izvirzīja kopumā piecus kandidātus. Divi kandidāti tika izvirzīti valdes priekšsēdētāja amatam, bet trīs – valdes locekļa amatam.

Darbu jaunā LR valde sāks otrdien, 3.oktobrī.

Ceturtdien, 28.septembrī, NEPLP izteica neuzticību LR valdes loceklei Sigitai Roķei. Konkursu uz Roķes ieņemto LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumus plānots izsludināt tuvāko divu nedēļu laikā.

Komentāri (10)

Sskaisle 02.10.2017. 12.06

šorīt ziņās klausījos , ka LŽS uzskata, ka Roķes atlaišana un jaunais konkurss bija “necausrpīdīgi”. Neviena NVO netika pielaista pat kā novērotāji.

Nu ko – oligarhi rullē – un tieši tāpēc tas cirks ar saeimu un valsts simtgadi ir vienkārši smieklīgs …

bet nu ko darīt – tādi esam – kalpu tauta!

+4
0
Atbildēt

1

    basta > Dusma 02.10.2017. 13.39

    Tādi esiet. Vēl nav aizskaloti politikas kanalizācijā vieni kremļa pakalpiņi un zagļi, bet jau esiet gatavi balsot par to čekas uzcepto klonu.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

vvilums 02.10.2017. 20.41

LR vadības regulāras maiņas, kad rādio labi pilda savu darbu, liek tikai satraukties par rašistu pakalpiņu uzdarbošanos.

+2
0
Atbildēt

1

    basta > vvilums 02.10.2017. 20.47

    Rašistu pakalpiņi: Tomsons, Liniņš, Streips, Strautmane un citas pērkamās žurnaļjugas – politmaukas, neuztrauc?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

gunta_leona 02.10.2017. 13.03

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ieceļ un atceļ sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu valdes. To locekļus izrauga atklāta konkursa kārtībā. Konkursa nolikumu apstiprina Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome. – Kur ir teikts, ka ieceļ valdes priekšsēdētāju?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu