Sudraba, uzklausot "Ir" skaidrojumu, atzīst žurnālistu neatsveramo sargsuņa lomu • IR.lv

Sudraba, uzklausot “Ir” skaidrojumu, atzīst žurnālistu neatsveramo sargsuņa lomu

3
Parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba un komisijas sekretārs Mārtiņš Šics piedalās "oligarhu sarunu" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē Saeimā, kurā spriež par žurnālistu un redakcijas atbildību par sniegtās informācijas patiesumu. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Saeimas oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja Inguna Sudraba (NSL) pēc pirmdienas, 25.septembra, sēdes, kurā deputātiem skaidrojumu par žurnālā “Ir” publicēto “Rīdzenes” sarunu patiesumu sniedza galvenā redaktore Nellija Ločmele un žurnāliste Indra Sprance, “Facebook” ierakstā atzina “žurnālistu kā sabiedrības sargsuņu neatsveramo lomu”.

Sudraba par saviem secinājumiem pēc komisijas sēdes raksta: “Vēlreiz guvu apstiprinājumu par žurnālistu kā sabiedrības sargsuņu neatsveramo lomu, neļaujot sabiedriski nozīmīgiem procesiem un notikumiem pazust aizmirstībā. Žurnāla “Ir” redakcija ir rīkojusies profesionāli un atbilstoši likumam.”

Komisijas vadītāja secinājusi, ka “šī kriminālprocesa Nr.16870000911 pirmstiesas stadijas kvalitāti var izvērtēt tikai īpaša, jauna kriminālprocesa ietvaros, kurā tiek vērtēta gan operatīvo, gan izmeklēšanas darbību kvalitāte”.

Pirmdien pēc komisijas sēdes “Ir” redaktore Ločmele izteica cerību, ka komisija turpmāk neieslīgs diskusijās par to, kas ir patiesas ziņas, un norādīja, ka oligarhu lietas materiāli būtu jāpublicē, lai varētu vērtēt prokuratūras darbu. Komisijā viņa arī aicināja izvērtēt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera darbu, jo oligarhu lietas izmeklēšana tika izbeigta, pirms tā nonāca tiesā.

Par lietas materiālu publiskošanu ir arī parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputāts Andrejs Judins (Par). Taču tam iebilst prokuratūra un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Judins uzskata, ka komisijai būtu vēl jādiskutē par šādu sabiedriski nozīmīgu lietu atlasītu materiālu publiskošanu sabiedrības interesēs.

Nākamā komisijas sēde notiks aiz slēgtām durvīm.

Pilnu komisijas sēdi videoierakstā varat noskatīties šeit.

Komentāri (3)

andrejs 27.09.2017. 12.57

Urbanoviča un Šlesera izstrādātais Citadeles uzdāvināšanas plāns ir pilnībā īstenots.

+1
0
Atbildēt

0

rinķī apkārt 26.09.2017. 18.06

Sēde ir trilleris, Pimenovam nervi pagalam :) Malači IR

+2
-1
Atbildēt

0

BardainaisSigne 26.09.2017. 22.56

O!Būs!Par Citadeli.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu