Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Šonedēļ Saeimā iesniedza pilsoņu iniciatīvu
likvidēt iespēju deputātiem atturēties Saeimas balsojumos. Patlaban Kārtības rullis ļauj viņiem ne tikai balsot «par» vai «pret» lēmumiem, bet arī «atturas». Daudzos pasaules parlamentos deputātiem nav iespēju izlikties, ka atturas, bet faktiski balsot pret. Šo iniciatīvu vietnē Manabalss.lv kopš 2016. gada 2. februāra atbalstījis 11 261 cilvēks.

Vairākums no Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputātiem uzskatīja, ka Inguna Sudraba (NSL) nav pārkāpusi deputāta ētiku, kļūdama par oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju. Komisijā ar iesniegumu vērsās pieci Vienotības Saeimas frakcijas deputāti, prasot vērtēt Sudrabas atrašanos šajā amatā, jo Sudraba minēta oligarhu sarunās saistībā ar «iespējamu trešās valsts prettiesisku ietekmi uz Latvijas politisko procesu».

Valdība pagājušajā nedēļā pabeidza darbu pie nākamā gada valsts budžeta izdevumu un ieņēmumu daļas. Ministrijām jāsagatavo valsts budžetu pavadošie 25 likumprojekti. Tos valdībā plānots apstiprināt 2. oktobrī, budžeta projektu kopumā – 11. oktobrī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu