Lielbritānija pēc Londonas metro sprādziena nosaka augstāko terorisma draudu līmeni (papild.) • IR.lv

Lielbritānija pēc Londonas metro sprādziena nosaka augstāko terorisma draudu līmeni (papild.)

16
Pēc incidenta metro Pārsonsgrīnas metro stacija evakuēta. Foto: Reuters/LETA

Parīzē ar nazi bruņojies vīrietis uzbrucis karavīram metro stacijā

Lielbritānijas amatpersonas piektdien pēc sprādziena Londonas metro paaugstināja terorisma draudu līmeni valstī no “smaga” līdz “kritiskam”, kas ir augstākais iespējamais līmenis, ziņo LETA/AFP.

Šī terorisma draudu līmeņa paaugstināšana nozīmē, ka tuvākajā laikā ir gaidāms jauns terorakts.

Premjerministre Terēza Meja šādi rīkojās pēc Kopējā terorisma analīzes centra ieteikuma. Analīzē piedalījās drošības dienesti, policija un valdības aģentūras.

Jau ziņots, ka Londonas metro Pārsonsgrīnas stacijā piektdien notika paštaisīta spridzekļa eksplozija metro vagonā, kurā tika ievainoti vismaz 29 cilvēki. Policija notikušo klasificējusi kā teroraktu.

Kā ziņo aculiecinieki un redzams sociālajos tīklos ievietotajos attēlos, metro vagonā sprādzis plastmasas spainis, kas bijis ievietots maisiņā, un pēc tam uzliesmojis. Aculiecinieki ziņo, ka sprādziens radījis “uguns sienu”, kā rezultātā vairāki cilvēki guvuši apdegumus un saelpojušies dūmus.

Meja paziņoja, ka armijas karavīri papildinās policijas klātbūtni, un raksturoja to kā “samērīgu un saprātīgu soli”.

Atbildību par sprādzienu uzņēmās teroristu grupējums “Islāma valsts”, apgalvojot, ka to sarīkojusi ar šo grupējumu saistīta vienība.

Londonas policija meklē šī sprādziena rīkotājus.

Parīzē ar nazi bruņojies vīrietis uzbrucis karavīram metro stacijā

Tikmēr Parīzē piektdien ar nazi bruņojies vīrietis uzbrucis karavīram, kurš patrulējis Šatlē metro stacijā, bet nav spējis viņu ievainot, paziņoja policija.

Uzbrucējs, metoties virsū karavīram, piesaucis Allāhu. Karavīrs uzbrucēju veikli apturējis, ziņo LETA/AFP.

Kāds avots policijā atklāja, ka uzbrucējs iepriekš nav nonācis policijas uzmanības lokā.

Francijas aizsardzības ministre Floransa Parlī sacīja, ka fakts, ka uzbrucējs tik ātri tika apturēts, ir “pierādījums “Sentinelle” karavīru profesionālismam un efektivitātei”. Ministre norādīja, ka uzbrucēja motīvi vēl nav noskaidroti.

Kopš teroristu uzbrukuma žurnāla “Charlie Hebdo” redakcijai 2015.gada janvārī Francijā ir spēkā ārkārtas stāvoklis un tiek īstenota pretterorisma operācija “Sentinelle”, kuras ietvaros aptuveni 7000 karavīru Parīzē un citur Francijā patrulē vietās, par kurām ir vislielākās bažas, ka tur varētu uzbrukt teroristi, tostarp pie reliģiskajiem un tūrisma objektiem.

 

Komentāri (16)

Anonīms 17.09.2017. 08.58

Katru reizi kā lasu šitādas ziņas – man skiet, ka dzirdu kapu zvanus

Nost ar tādu humānismu, kam jāziedo cilvēku dzīvības! Musulmaniem nav vietas Eiropā, ja viņi turpina terorizēt tos, kuri viniem sniedz palīdzību!

+3
0
Atbildēt

0

Anonīms 17.09.2017. 14.23

te ir stāsts par to kā Vācijā ZDF televīzija tomēr ir atteikusi dalību raidījumā kopā ar kancleri Merkeli , Berlīnes terorakta upuru pārstāvei Astrīdai Passin. Nav protams, paskaidrots, kāpēc, bet A.Passin domā, ka kanclere un tv baidās no neērtiem jautājumiem.

Sižetā minēts, ka kanclere arī atteikusies tikties ar citu terorakta upuru pārstāvjiem ….

tāda lūk tā humānisma politika – uz nabagu rēķina –

http://www.focus.de/politik/videos/klartext-frau-merkel-zdf-lud-berliner-terror-opfersprecherin-in-sendung-ein-und-dann-wieder-aus_id_7601958.html

+2
0
Atbildēt

0

west 16.09.2017. 12.34

Visi musulmaņi nav teroristi, bet gandrīz visi teroristi ir musulmaņi. Vai tad nav ?

KA tur ir ar to integrāciju, toleranti pašiznīcinošo liberālismu un vēl kādu pāris tūkstošu nelegālo imigrantu – afroafrikāņu “sīriešu kara bēgļu” ievešanu Latvijā pēc eurokomisāru pavēles ?Tik daudz nebūs, bet ja stingri palūgs, tad paņemsim ?

Viss ir labi ? pašmāju varžu dīķī klusums ?

Izskatās, ka tikai Višegradas valstis cīnās par savu neatkarību un pašcieņu.

+4
-2
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu