Krūms atcelts no maksātnespējas administratoru asociācijas valdes locekļa amata • IR.lv

Krūms atcelts no maksātnespējas administratoru asociācijas valdes locekļa amata

26
Ilmārs Krūms jūnijā tiek konvojēts uz tiesas sēdi, kurā izskatīja drošības līdzekļa piešķiršanu aizdomās turētajam.

Krūmam ir aizdomās turētā statuss par iespējami smagu noziegumu izdarīšanu likvidējamās AS “Trasta komercbanka” likvidācijas procesā

Izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā aizdomās turētais maksātnespējas administrators Ilmārs Krūms 13.septembrī atcelts no Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas (Administratoru asociācija) valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas, aģentūru LETA informēja Administratoru asociācijas izpilddirektore Justīne Plūmiņa.

Administratoru asociācijas padome 22.augustā pieņēma lēmumu par Krūma atcelšanu no valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas, ņemot vērā viņa tiesisko statusu, proti, Krūmam ir aizdomās turētā statuss par iespējami smagu noziegumu izdarīšanu likvidējamās AS “Trasta komercbanka” likvidācijas procesā. Tas ir klajā pretrunā ar Administratoru asociācijas mērķiem un darbības uzdevumiem, kā arī šāda rīcība nav savienojama ar maksātnespējas procesa administratora ētikas normām. Lēmums tika pieņemts, vienbalsīgi balsojot pieciem padomes locekļiem.

Saskaņā ar statūtiem Administratoru asociācijas padome ir biedrības pārvaldes institūcija, kas pārstāv biedru intereses sapulču starplaikā un uzrauga valdes un citu institūciju darbību. Darbu Administratoru asociācijas valdē turpina valdes locekļi Kaspars Novicāns, Andris Daugaviņš un Ieva Broka.

Jau ziņots, ka Krūms 26.jūlijā tika atbrīvots no apcietinājumu. Viņam ir piemērota policijas uzraudzība, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī aizliegums tikties ar noteiktām personām.

Jau ziņots, ka 21.jūnijā Rīgas apgabaltiesa lēma par apcietinājumu kriminālprocesos aizdomās turētiem administratoriem. Apcietinājumu Mārim Sprūdam, Krūmam un Naurim Durevskim Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa kā drošības līdzekli piemēroja 9.jūnijā. Apcietināts tika arī finansists Jorens Raitums, kuru policija jau pēc pāris dienām atbrīvoja, piemērojot viņam ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi divus atsevišķus kriminālprocesus. Vienā figurē Sprūds kopā ar Krūmu un Raitumu. Sprūdam un Krūmam tiek inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, savukārt Raitumam tiek inkriminēta dalība izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Trijotnes apcietināšana saistīta ar likvidējamo “Trasta komercbanku”.

Otrajā lietā figurē Durevskis. Viņš tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanas mēģinājumu.

 

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu