Šteinbuka: Dombrovskim ir lielas iespējas ieņemt jauno ES ekonomikas un finanšu ministra amatu • IR.lv

Šteinbuka: Dombrovskim ir lielas iespējas ieņemt jauno ES ekonomikas un finanšu ministra amatu

36
Valdis Dombrovskis. Foto: EPA/LETA

Latvija no Junkera investīciju plāna piesaistījusi apmēram pusmiljardu eiro

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentam un bijušajam Latvijas premjeram Valdim Dombrovskim (V) ir lielas iespējas ieņemt jauno Eiropas Savioenības (ES) ekonomikas un finanšu ministra amatu, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” teica EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Viņasprāt, priekšlikums ieviest jauno amatu ir apsveicams, un “tas varētu spīdēt Dombrovskim”. Patlaban gan darba apraksts, gan nepieciešamā pieredze atbilst Dombrovska spējām. “Tas ir mans vēlējums, taču, protams, nevaru skriet vilcienam pa priekšu, taču tā ir reāla iespēja,” teica Šteinbuka.

EK prezidents Žans Klods Junkers trešdien ierosināja ieviest ES ekonomikas un finanšu ministra amatu. “Mums ir vajadzīgs Eiropas ekonomikas un finanšu ministrs,” Junkers sacīja savā ikgadējā runā par stāvokli ES, kuru viņš teica Eiropas Parlamentā Strasbūrā. “Es neaicinu radīt jaunu amatu paša amata dēļ. Es aicinu uz efektivitāti,” uzsvēra EK prezidents.

Viņš sacīja, ka jaunais amats apvienotu ES komisāra un eirozonas valstu finanšu ministru grupas vadītāja funkcijas. Pašlaik eirozonas valstu finanšu ministru grupu vada Nīderlandes finanšu ministrs Jerūns Deiselblūms.

Ieviest ES finanšu ministra amatu ir ierosinājis Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš uzskata, ka eirozonai ir nepieciešamas spēcīgākas institūcijas, lai stātos pretī tādiem satricinājumiem kā eirozonas parādu krīze un “Brexit”.

Latvija no tā dēvētā Junkera investīciju plāna piesaistījusi apmēram pusmiljardu eiro, šorīt teica Šteinbuka. Viņa, vērtējot Junkera runu Eiropas Parlamentā Strasbūrā, atzina, ka tā bijusi optimistiska, salīdzinot ar runu pirms gada, kad visi bija norūpējušies par “Brexit”. 

Šogad gan Eiropas, gan Latvijas ekonomikas uzrāda izaugsmi, samazinās bezdarba līmenis un tāpat ekonomikās ieplūst investīcijas.

Šteinbuka teica, lai arī pēc Junkera investīciju plāna pasludināšanas, Latvijā valdīja skepse par šo līdzekļu apgūšanu, bet tagadējās aplēses liecina, ka Latvijas ekonomikā ieplūdis aptuveni pusmiljards eiro, tieši pateicoties šim plānam.

 

Komentāri (36)

basta 14.09.2017. 12.45

Bankrots un finanses labi sader kopā. Savulaik komjaunietis Andris Ruselis, kurš kopā ar komjaunieti Hariju Volodko izputināja valstij piederošo Zemes banku, dabūja LB prezidenta vietnieka amatu, bet Volodko “Pārdaugavas” bandīti uzaicināja nobankrotēt banku Olimpija.

Ir valstis, kur slimi cilvēki nekādā ziņā nedrīkst ārstēt citus.

+2
-2
Atbildēt

3

    klusais > basta 14.09.2017. 13.18

    Vai tas attiecas arī uz Liepājas psiheni ? :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > basta 14.09.2017. 19.43

    Tad jau veiksmes stāsts garantēts. Tikai uz kurieni lai tie aplaimotie eiropieši bēg. Nav tik lielas Īrijas

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    basta > basta 18.09.2017. 17.07

    to klusais

    Vai tad čekistus pirtiņās neapkalpoji Rīgā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 14.09.2017. 17.14

Lai tikai pamēģina! Noriesim!

0
-2
Atbildēt

1

    andrejs > J.Biotops 14.09.2017. 20.11

    Sāciet droši – viņam bieza āda, gan izturēs. Nāk prātā nelielais SVF “ekspertu” pārpratums ar 100-latniekiem. 100 lati dienā, tik maz par tādu darbu? Nu ko jūs – tas mēnesī… Valdiņš pat nenosarka. Visu cieņu!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu