Stratēģiska iebiedēšana • IR.lv

Stratēģiska iebiedēšana

4
Aivars Ozoliņš

Ko Zapad vēsta par Putina plāniem un Krievijas militārajām spējām?

Baltkrievijas un Krievijas teritorijā no 14. līdz 20. septembrim notiks militārās mācības Zapad 2017. Tā būs lielākā Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku kopējas kaujas gatavības pārbaude. Sabiedrībai atklātajā scenārijā paredzēta nosacīto «Rietumu» militāra iejaukšanās Baltkrievijā un Kaļiņingradas apgabalā, kam seko «Ziemeļu» jeb Krievijas un Baltkrievijas atbildes trieciens. Baltijas un citās kaimiņvalstīs šīs mācības vieš nopietnas bažas par iespējamu apdraudējumu drošībai.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis atzinis, ka ap mācībām sacelta pārāk liela ažiotāža un tieši iebiedēšana esot viens no Zapad mērķiem. Viņš aicina neļauties iespējamām provokācijām informatīvajā telpā un uzsver, ka militārais apdraudējums Latvijai paliek «zemā līmenī».

Arī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kura iepriekš bija brīdinājusi, ka ar Zapad Krievija demonstratīvi gatavojas karam ar Rietumiem, pagājušonedēļ paziņoja, ka mācību mērķis ir iebiedēt kaimiņvalstis, tomēr «visu atbildīgo struktūru ieteikumi liecina, ka drošības līmenis nav mainījies».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu