DDT jaunās sezonas pirmizrāde "Dvēseļu utenis" • IR.lv

DDT jaunās sezonas pirmizrāde “Dvēseļu utenis”

28
Publicitātes attēls.

17. septembrī plkst. 19 „Dirty Deal Teatro” (DDT) pirmizrādi piedzīvos Ingas Tropas kara drāma virtuvē “Dvēseļu utenis.” Izrāde ir viena no Latvijas valsts simtgades programmas norisēm.

Šovasar jūnija beigās Cēsīs, sarunu festivālā LAMPA, interesentiem bija iespēja iepazīties ar izrādes demo versiju. 17. septembra vakarā teātrī “Dirty Deal Teatro” “Dvēseļu utenis” piedzīvos savu pirmizrādi.

Izrāde vēsta par sešiem Latvijā dzīvojošiem studentiem, kuru likteņus izšķir nevis valsts ģeopolitiskā atrašanās vieta starp rietumiem un austrumiem, bet gan šīs paaudzes atrašanās laikā starp sabiedrībā neatrisinātiem pagātnes konfliktiem un neziņu par nākotni.

Galvenie varoņi savus priekšstatus citam par citu veido nevis reālajā sadzīvē, iepazīstot cits citu, bet no savu tēvu, vectēvu un pat vecvectēvu nostāstiem un populistiskiem ierakstiem sociālajos tīklos, kā rezultātā mierīga līdzpastāvēšana kļūst tikpat kā neiespējama.

Izrādes laikā seši jaunieši metas intelektuālā kaujā, kurā cīnās nevis par atbrīvošanos no iebrucēju jūga, bet par atbrīvošanos no stereotipiem un savu vectēvu pagātnes rēgiem. „Dvēseļu utenī” šķietami sadzīviska konflikta laikā izaicināti un dekonstruēti tiek iepriekšējo paaudžu radīti mīti par nacionālo un valstisko identitāti.

Izrādes radošā komanda: režisore – Inga Tropa; dramaturģe – Justīne Kļava; spēlē – Klāvs Mellis, Āris Matesovičs, Reinis Boters, Anastasija Rekuta-Džordževiča, Igors Šelegovskis, Ance Strazda; projekta menedžere – Ance Strazda; mūzikas autors: Jēkabs Nīmanis; scenogrāfe, māksliniece – Pamela Butāne.

Izrāde tapusi ar British Council Latvija (Britu padomes Latvijā) atbalstu.

Nākamās izrādes – 30. septembrī, 9. un 24. oktobrī plkst. 19.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu