Vējonis: Par militārajām mācībām "Zapad 2017" sacelta pārāk liela ažiotāža • IR.lv

Vējonis: Par militārajām mācībām “Zapad 2017” sacelta pārāk liela ažiotāža

18
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Prezidents uzskata, ka mācības “Zapad 2017” notiek, lai iebiedētu Baltijas valstis

Par Krievijas un Baltkrievijas kopīgajām militārajām mācībām “Zapad 2017” Latvijā tiek celta pārāk liela ažiotāža, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka neapšaubāmi spriedze reģionā pieaug, jo šīs mācības notiek netālu no Baltijas valstu robežām, tomēr tajā pašā laikā jādomā par jebkuru mācību mērķi, kāpēc tās notiek. Viens no šādiem mērķiem, pēc Vējoņa domām, ir iebiedēšana.

“Manuprāt, mēs nedrīkstam ļauties iebiedēšanai. Tas ir Krievijas puses mērķis iebiedēt Latviju un Baltijas valstis, lai mēs justos nedroši, un tas, manuprāt, ir lielākais mērķis, kāpēc šādas mācības tiek veiktas tik tuvu robežai. Atstrādāt kādus scenārijus, kas mācībās parasti notiek, var arī jebkurā poligonā un ne tik tuvu robežai,” uzsvēra Vējonis.

Valsts prezidents atgādināja, ka nevajag ļauties iebiedēšanai un iespējamām provokācijām informatīvajā telpā, tādēļ gan medijiem, gan sabiedrībai jābūt kritiskiem, lai neiekristu kādas puses izliktajos slazdos, ziņo LETA.

Arī Kučinskis piebilda, ka ap šīm mācībām nevajadzētu pašiem celt ažiotāžu, jo tā drīzāk nāk par labu tiem, kas nemīl Latviju, nevis pašiem.

Jau ziņots, ka Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību “Zapad” aktīvā fāze norisināsies no 14.septembra līdz 20.septembrim. Baltijas valstīs ir bažas, ka Krievija mācības var izmantot agresīviem nolūkiem.

 

Komentāri (18)

Dodo 07.09.2017. 00.52

Atcerēsimies, kā pāris mēnešus pirms Krievijas agresijas Ukrainā, Vaira Vīķe Freiberga brīdināja par tādas iespējamību. Tam nekavējoties sekoja Krievijas vēstnieka Latvijā Vešņakova publiska zākāšanās un izteikumi par dopinga kontroles nepieciešamību Latvijas prezidentei.

Kremļa šuneļi un noderīgie idioti mums te, diemžēl, ir biezā kārtā. It īpaši ziņu portālu komentāru sadaļās.

Un kā interesēs darbojas pašreizējais prezidenta ieliktenis?

+5
-1
Atbildēt

1

    basta > Dodo 07.09.2017. 19.39

    to Dodo

    Vai tā pate VVF, kura dāvināja Abreni ienaidniekam, piedalījās žoga likšanā ap Brīvības pieminekli, rādīja prezidentes žestu 25. martā represētām sirmgalvēm, lēca kazačoku 9. maijā Sarkanā laukumā, uzaicināja un bučoja roku čekas ģenerālim, krievu sātanistu virspriesterim, Ridigeram, sačakarēja valodas likumu, pasludināja čekas pidrillu par “balto lapu” utt.?

    Pēc viņas tribunāls ir baigi noilgojies un sodam ir jābūt tādam, lai viņa nolādētu savu māti, kas to laidusi pasaulē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

ierados 06.09.2017. 13.35

Bāziet galvu savās smiltīs, es bāzīšu savās.

+5
-2
Atbildēt

0

Dodo 06.09.2017. 21.50

O! “Viedokļa līderis” ierunājās. “Sabiedrības pīlārs”!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu