Spēles • IR.lv

Spēles

19
Nellija Ločmele

Skaista spēle un uzvara ir divas dažādas lietas, tas sen zināms. Taču mūsu basketbola izlase pašlaik lutina fanus ar abiem labumiem tā, kā neesam raduši. Ne velti grozabumbas pārzinātājs Guntis Keisels šajā žurnāla numurā secina – pirmo reizi kopš neatminamiem laikiem Latvijai ir izlase, kas līdzvērtīga pasaules varenajiem. Jaudīgākais starts kopš 1939. gada jau provocē pārdrošus sapņus. Turam īkšķus!

Arī neglīta spēle un zaudējums nav viens un tas pats. Tomēr Daugavpilī abas neražas piemeklējušas valdošo Saskaņu, kas zaudējusi tikai pirms desmit nedēļām iegūtās pilsētas atslēgas. Pat kaķa ieviešana domē un masīva sociālo tīklu kampaņa nepalīdzēja Andrejam Elksniņam iemantot Rīgas mēra ilgmūžību. Abiem ar minku Stjopu mēra kabinets bija jāatdod partneri ātri «uzmetušajam» ZZS pārstāvim Rihardam Eigimam. Vai ilglaicīgāka izrādīsies koalīcija, kuru tagad veido divi nāvīgi karojuši politiķi? Kā ir dzert no piespļautas akas – šāda mācība stāv priekšā jaunajam Daugavpils mēram.

Vai neglīta spēle beigsies ar zaudējumu korupcijā pieķertam igauņu miljonāram un bijušajam Latvijas Dzelzceļa šefam? Vai tik rezultāts nav jau sarunāts? Ar dažām veiklām kustībām skandalozā pusmiljona kukuļa lieta nonākusi provinces tiesā pie soģa, kurš agrāk pārkāpis likumu, izpestot no pelnīta soda dzērājšoferus un kontrabandistus. Ja piepildīsies aizdomas, ka lietu skatīs slēgtā sēdē, tas būtu mājiens ar mietu, ka tiesu vara šajā situācijā augstāk par sabiedrības interesēm vērtē aizkulišu mahinatoru ērtības. Spēlējošs tiesnesis ir nožēlojama parodija sporta laukumā, bet valsts varā – smags lāsts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu