"Hārvija" upuru skaits sasniedzis 39 • IR.lv

“Hārvija” upuru skaits sasniedzis 39

26
Hjūstonas iedzīvotāji ar ķieģeļiem veic atzīmes, kā divu dienu laikā krities plūdu līmenis.

Tramps ziedos miljonu dolāru palīdzībai plūdos cietušajiem

ASV varasiestādes ceturtdienas vakarā paziņoja, ka vētras “Hārvijs” rezultātā gājuši bojā vismaz 39 cilvēki, ziņo LETA/AP.

Herisas grāfistes Tiesu medicīnas institūta pārstāve Triša Bentlija pavēstīja, ka apstiprināti vēl septiņi ar postošo stihiju saistīti nāves gadījumi. Herisas grāfistē atrodas ASV ceturtā lielākā pilsēta Hjūstona, un tur reģistrēti 25 nāves gadījumi.

Tikmēr amatpersonas lēš, ka plūdi Hjūstonā un citviet Herisas grāfistē pamatā būs beigušies līdz piektdienas vakaram vai sestdienas rītam.

Herisas Plūdu kontroles nodaļas pārstāvis pavēstīja, ka grāfistes teritorijā applūdušas aptuveni 136 000 būvju jeb 10% no visām grāfistes datubāzē reģistrētajām būvēm. Kopumā 70% Herisas teritorijas vai aptuveni 3400 kvadrātkilometrus pārklājuši vismaz 45 centimetrus dziļi plūdu ūdeņi. “Hārvijam”, kas zaudējis spēku un pārtapis tropiskajā ciklonā, turpinot virzīties dziļāk ASV iekšienē, varasiestādes brīdina par iespējamajiem plūdiem Kentuki un Tenesī pavalstīs.

Tikmēr ASV prezidents Donalds Tramps nolēmis ziedot miljonu ASV dolāru palīdzībai plūdos cietušajiem Teksasas un Luiziānas štatos pēc vētras “Hārvijs” nodarītajiem postījumiem, ceturtdien paziņoja Baltā nama administrācija.

“Viņš ar lepnumu apsolīs vienu miljonu no savas personīgās naudas, lai palīdzētu Teksasas un Luiziānas cilvēkiem,” reportieriem teica Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa. Vēl nav izlemts, kura organizācija saņems šo ziedojumu, bet Tramps zvana reportieriem, lai viņi palīdzētu izlemt par šo organizāciju.

Nav arī skaidrs, vai šī nauda tiks izmaksāta no Trampa personīgā bankas konta, viņa fonda vai Trampa Organizācijas, sacīja Sandersa, tomēr uzsverot, ka šis ziedojums ir “personīgs”.

Prezidents plāno sestdien vēlreiz apmeklēt plūdos cietušo rajonu, un ir gaidāms, ka viņš ieradīsies Hjūstonas rajonā un Luiziānā, teica Sandersa.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu