Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Tulpju drudzis
Kristīne Simsone


oooc
 Madāma / Madame. Teātra un kino režisores Amandas Stersas (Amanda Sthers) romantiskā komēdija. Pelnrušķītes motīvu caurvītais stāsts izmanto šajā žanrā bieži sastopamo sižeta līniju par sociālo barjeru nojaukšanu. Spāņu režisora Pedro Almodovara iecienītā aktrise Rosija de Palma nospēlē vienkāršu un sirsnīgu kalponi, kurai, apstākļu spiestai, jāizliekas par smalku dāmu. Līdzās viņai tikpat pamanāmi – Tonija Kolete un Hārvijs Kītels. Kino no 1. septembra.

Izstāde Marija Leiko. Neliekulīgā morāle. Rīgas Kino muzejs aizsāk miniizstāžu ciklu. Pirmā ekspozīcija veltīta Marijai Leiko – vienai no 20. gadsimta sākuma pazīstamākajām latviešu kino un teātra aktrisēm. Leiko ceļš ir «filmas cienīgs» – pēc aktiermākslas studijām un vairākām dzīvesvietas maiņām, aktrise nomira 27 gadu vecumā Staļina represiju laikā. Aktrise filmējusies pie pazīstamiem tā laika režisoriem, piemēram, F. V. Mūrnava, Riharda Osvalda, E. A. Dipona, Hansa Kobes un citiem. Rīgas Kino muzejā (Peitavas ielā 10)  līdz 23. septembrim.

ooo Tulpju drudzis / Tulip fever. Krāšņs 17. gadsimta Amsterdamas atainojums, kas citē nīderlandiešu glezniecības vecmeistarus. Sižets ir nedaudz samocīts – tas redzams personāžu attiecībās un vienpusējos raksturos. Stāsts par kādas jaunas sievietes (Alīsija Vikandere) mīlas dēku ar mākslinieku un laulībām ar vecāku vīrieti (Kristofs Volcs) ir neveikli dramatisks un neticamu notikumu pavadīts, liekot filmu uztvert nevis kā cilvēcīgu attiecību portretējumu, bet kā dekoratīvu pastāstu. Kino no 1. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu