Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
ASV prezidents Donalds Tramps izsludinājis ārkārtas situāciju Teksasas un Luiziānas štatos, kurus piemeklējušas tropiskās vētras Hārvijs lietusgāzes. Tik spēcīga vētra ASV nav pieredzēta kopš 2005. gada. Vēja ātrums brāzmās sasniedza 60 metrus sekundē,bet nokrišņu daudzumus valsts ceturtajā lielākajā pilsētā Hjūstonā sasniedzis 30 collas jeb 76 cm un turpina palielināties.

Nedēļas notikumi pasaulē

Krievijā par krāpšanu aizturēts un mājas arestā līdz oktobrim ievietots Gogoļa centra galvenais režisors Kirils Serebreņņikovs. Viņam inkriminē vismaz 68 miljonu rubļu piesavināšanos, kas 2011.-2014. gadā tika piešķirti projekta Platforma realizēšanai. Serebreņņikovs, kura izrādes bieži bijušas izaicinājums režīma konservatīvajai ideoloģijai, situāciju nodēvējis par absurdu un šizofrēnisku. Viņu atbrīvot aicina Eiropas Kinoakadēmija un kultūras darbinieki.

ASV un vairāki sabiedrotie gatavi palielināt karavīru skaitu Afganistānā. Prezidents Tramps paziņoja, ka ASV aiziešana no Afganistānas nāktu par labu džihādistu grupējumiem. Viņš uzdevis aizsardzības ministram nosūtīt uz Afganistānu papildus 3900 karavīru.

Ziemeļkoreja otrdien izmēģināja neidentificētu raķeti, kas tika izšauta no galvaspilsētas Phenjanas un pārlidoja pāri Japānas teritorijai pirms nokrišanas Klusajā okeānā. Japānas premjers Sindzo Abe notikušo nodēvēja ar bezprecedenta draudiem reģiona drošībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu