Darbā pie tumsas prinča • IR.lv

Darbā pie tumsas prinča

6
Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders Sanktpēterburgas Starptautiskā ekonomikas foruma diskusijā par globālo gāzes tirgu šā gada janvārī.

Nepilnu mēnesi pirms vēlēšanām Vācijā uzticēšanos sociāldemokrātiem iedragājis partijas kādreizējais līderis Gerhards Šrēders, kurš pieņēmis jaunu un ētiski apšaubāmu darba piedāvājumu – kļūt par Krievijas lielākās naftas kompānijas Rosņeft uzraudzības padomes locekli

Tā bija īsa saruna un ne īpaši patīkama. Aizpagājušajā otrdienā Sociāldemokrātiskās partijas (SPD) kanclera kandidāts Martins Šulcs pacēla tālruni, lai sazvanītu Gerhardu Šrēderu – pēdējo šīs partijas politiķi, kas pildījis valsts vadītāja pienākumus.

Jau neilgi pirms sarunas Šrēders pats bija apstiprinājis Šulcam, ka ziņas par piedāvājumu pievienoties Krievijas lielākās un valsts kontrolē esošās naftas kompānijas Rosņeft uzraudzības padomei nav baumas. Pēc nakti ilgām pārdomām Šulcs tagad gribēja pateikt prominentajam partijas biedram savu nostāju. «Es domāju, ka tas ir nepareizi,» Šulcs paziņoja Šrēderam, kurš tobrīd atradās Ķīnā. «Jums nav jāpieņem katrs darbs, kas tiek nolikts priekšā!»

Šulcam šīs nav vieglas dienas. Aptaujas liecina, ka partija sākusi krietni iepalikt no galvenā konkurenta – kristīgajiem demokrātiem (CDU), bet vācieši pie vēlēšanu urnām dosies jau pēc nepilna mēneša – 24. septembrī. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu