Viņķelei noliekot mandātu, Renārs Putniņš gatavs kļūt par Saeimas deputātu • IR.lv

Viņķelei noliekot mandātu, Renārs Putniņš gatavs kļūt par Saeimas deputātu

35
Ilze Viņķele. Foto: Sintija Zandersone, LETA

Viņķele nākamnedēļ dosies mācībās uz ASV, Arizonas Universitātes Makeina institūtā

Neiroķirurgs Renārs Putniņš (V) ir gatavs kļūt par Saeimas deputātu pēc tam, kad “Vienotības” frakcijas deputāte Ilze Viņķele (Par) būs nolikusi savu deputātes mandātu, ziņo LETA.

Saskaņā ar 12.Saeimas vēlēšanās iegūto atbalstu Viņķeles deputāta vieta tagad pienākas Putniņam, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija.

Vaicāts par darāmo Saeimā, Putniņš teica, ka, ņemot vērā savu profesiju, plāno strādāt pie veselības sfēras jautājumiem. Viņš norādīja, ka pirms mandāta apstiprināšanas būtu pāragri realizējamās idejas izklāstīt sīkāk. Putniņš savulaik bijis Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs.

Viņķele nākamnedēļ noliks Saeimas deputātes mandātu, jo dosies mācībās uz ASV, Arizonas Universitātes Makeina institūtā. Par to politiķe paziņoja ierakstā savā blogā.

Pagaidām politiķe vēl nevarot atbildēt uz jautājumu, vai kandidēs nākamajās Saeimas vēlēšanās, jo gads esot ilgs laiks. “Mana mājvieta turpmāko gadu būs Starptautiskais Republikāņu institūts Vašingtonā. Būs iespēja apgūt labāko praksi par sieviešu un jauniešu iesaisti politikā, darbu ar vēlētājiem, satura definēšanu partiju programmās, politisko ētiku un daudzus citus jautājumus, kas būs ne vien Latvijas politiku kopumā, bet arī “Kustības Par!” izaugsmi noteicoši,” informē politiķe.

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu