JKP rīkotajā Tautas sapulcē aicina cilvēkus katru mēnesi šādi paust attieksmi • IR.lv

JKP rīkotajā Tautas sapulcē aicina cilvēkus katru mēnesi šādi paust attieksmi

60
Tautas sapulce Rātslaukumā, kuru organizēja Jaunā konservatīvā partija. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tautas sapulce bija pulcējusi vairāk nekā 400 cilvēku

Jaunās Konservatīvas partijas (JKP) organizēto “Tautas sapulci” Rātslaukumā trešdienas vakarā apmeklēja vairāk nekā 400 cilvēku, ziņo LETA.

Pasākuma sākumā klātesošie vienojās himnas dziedājumā, pēc kura uz skatuves kāpa JKP līderis Jānis Bordāns. Viņš uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut, ka valstī turpinās situācija, kurā viss notiek pēc sarunāšanas principa. Politiķis aicināja klātesošos rīkoties un uzņemties atbildību ne tikai par savu stūrīti, bet valsti kopumā.

Klātesošajiem bija plakāti, kurus pirms pasākuma tā dalībniekiem izdalīja rīkotāju pārstāvji. Uz plakātiem bija aicinājums ievērot likumus, kā arī “nebarot oligarhus”.

JKP pārstāvji norādīja, ka cilvēkiem uz šādiem mītiņiem būtu jāsanāk katru mēnesi, jo tā veidojoties demokrātiska sabiedrība.

Uz pasākumu pārsvarā bija ieradušies vecāka gadagājuma cilvēki. Partijas pārstāvji no skatuves aicināja jauniešus būt aktīvākiem.

Politiķu un kultūras darbinieku teiktajās uzrunās galvenokārt tika pausts nosodījums tā dēvētajiem oligarhiem un pastāvošās varas nespējai ieviest kārtību valstī. Daudz kritikas bija veltīts arī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim. Sanākusī publika uz šo kritiku reaģēja ar ovācijām.

Runātāji bieži atsaucās uz tā dēvētajām oligarhu sarunām, vienlaikus uzsverot, ka arī ar deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) ievēlēšanu “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas amatā politiķi turpina ņirgāties par tautu.

Klātesošie tika aicināti aktīvi iesaistīties politiskajās norisēs un atbalstīt partijas, kas nesadarbojas ar oligarhiem un Krievijas varu.

Bijusī Rīgas domes “Vienotības” deputāte Sarmīte Ēlerte aicināja atbalstīt arī tādus politiskos spēkus, kas ir par partiju finansēšanu tikai no valsts budžeta, tādējādi izvairoties no apšaubāmiem ziedotājiem.

Pasākumā aktīvi tika reklamēta mājaslapa “nebarooligarhu.com”, kurā cita starpā apkopoti uzņēmumi, kas esot saistīti ar oligarhiem. “Kā vien vari – izvairies no šeit apkopotajiem uzņēmumiem, jo tie tieši un netieši vairo oligarhu bagātību, kas tiek izmantota pretvalstiskām darbībām,” teikts JKP rīkotā pasākuma laikā reklamētajā mājaslapā.

Kā ziņots, Rātslaukumā notikušā pasākuma mērķis bija saistībā ar problēmām “Oligarhu lietas” parlamentārajā izmeklēšanā prasīt “atdot varu tautai, kā to skaidri un gaiši nosaka Satversme”.

JKP pārstāvji norāda, ka, lai gan darbu ir sākusi parlamentārā izmeklēšanas komisija, kam būtu jāvērtē oligarhu sarunas un lietas izmeklēšanas “izčākstēšanas” iemesli, tomēr “komisijas darba sākums pagaidām ir vien sāpīgs kauns, jo deputāti par komisijas vadītāju ir iecēluši Sudrabu, kura minēto sarunu kontekstā parādās kā [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam vēlama premjera amata kandidāte”.

“Tāpat šai deputātei acīmredzot nebūs pielaide valsts noslēpumam. Tātad, viņa varēs tikai tēlot, ka kaut ko izmeklē, lai arī ar materiāliem iepazīties nevarēs. Tā ir darba imitācija un valsts naudas izšķiešana. Saeimas izmeklēšanas komisijas līdzšinējās aktivitātes liecina – oligarhu laiki Latvijā nav beigušies. Arī Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rīcība liecina – viņš līdzšinējo kārtību akceptē. Mēs prasām šo savdabīgo nabas saiti pārcirst,” uzsvērts paziņojumā.

JKP norāda, ka 23.augusts tautas atmiņā ir viena no vistraģiskākajām dienām. “Tieši šajā dienā 1939.gadā tika parakstīts noziedzīgais Molotova-Ribentropa pakts. Taču latviešu tautas atmiņā šīs datums arī ir saistīts ar cerībām, tautas spēku, kas spēj iedvesmot daudzus. Proti, 1989.gadā notika Baltijas ceļš,” pauž JKP pārstāvji.

Politiķi norāda, ka Molotova-Ribentropa pakta sekas nav likvidētas, tāpēc, ka joprojām “mūsu likteni nosaka citi”.

JKP pauž, ka partijas “Latvijai un Ventspilij” līderis Aivars Lembergs ir gaidīts un respektēts viesis Saeimā un pie koalīcijas sarunu galda un ka oligarhu varas nostiprināšanās ir cieši saistīta ar kolaborantu izveidoto un atbalstīto sistēmu.

“Mums Molotova-Ribentropa pakta sekas ir jālikvidē pilnībā. Ir jāgāž čekistu un citu padomju sistēmas draugu iniciētā sistēma. Beidzot no tiesas ir jāatjauno princips, ka Latvijas suverēnā vara pieder Latvijas tautai. Tikai tad, kad lēmumus valstī pieņems tautas ievēlētie Saeimas deputāti, ne oligarhi viesnīcu numuriņos vai pirtīs, Satversmes darbību varēs uzskatīt par atjaunotu,” akcentē politiskā spēka pārstāvji.

 

Komentāri (60)

tara 24.08.2017. 11.11

Cien.kometētāji, vēlos atgādināt kādu vispār zināmu lietu, kas palīdzētu jums novērtēt jūsu prāta spējas komentējot ikdienas notikumus:

Great minds discuss ideas;

average minds discuss events;

small minds discuss people.

Eleonoras Rūzveltas trapīgais teiciens.

Read more at: https://www.brainyquote.com/quotes/quotes/e/eleanorroo385439.html

+3
-3
Atbildēt

13

    basta > tara 24.08.2017. 11.34

    to Andrejs

    Atkal tava, staļinista, āža kāja izlīda? Nevari pārdzīvot, ka Staļina un Rūzvelta ilgi un pamatīgi gatavotam plānam, visu Eiropu noslīcināt asinīs, vācu tauta pārvilka resnu strīpu?

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > tara 24.08.2017. 11.32

    Ideja ir skaidra,Vienotība ir zaudējusi ietekmi,tāpēc polittehnologi veido Vienotību NR 2,un šāda tipa aktivitātes ir šīs Vienotības Nr 2 popularizēšanas kampaņas sastāvdaļa.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > tara 24.08.2017. 11.21

    to tara

    Rūzveltu pāris bija pelnījis Nikolaje un Ļenkas Čaušeku likteni.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    basta > tara 24.08.2017. 11.37

    to Ēriks

    Nekā jauna. DPsaimņieks vietā čekas uzcepa JP, LPP vietā ZRP, tagad Vienotības vietā būs LC mūdža, čekas kurmja Bordāna un krievu militārista meitas, Potapovas JaunāKP. Vēl pirms pašvaldību vēlēšanās pērkamās žurnaļjugas – politmaukas: Tomsons, Liniņš, Streipulis, Strautmane bija ne pa jokam uzsākuši VienotībasII, jeb LCIII apdziedāšanu.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > tara 24.08.2017. 11.45

    to vvilums

    Cik ilgi vēl domā, kremlis jūs, savas mauķeles, kurām Latvija ir “mazā fašistu valstele”, bet latviešu grūtnieču dedzinātājs, Kononovs – upuris, vēl balstīs, jo tas pac jau ir pamatīgi saļodzījies? Palasi biežāk http://agonia-ru.com/ un apdomā, vai vērts uz saviem kusliem pleciņiem uzmērot Kononova NKVDešņika šineli!

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > tara 24.08.2017. 11.42

    Pretdarbība -te būtu domāta roku pastiepšana pretī,lai savienotos vienotā ekstāzē ar kremliniem,kā zatleristi to darīja?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > tara 24.08.2017. 11.31

    Pasaki man kas ir tavi draugi, es pateikšu, kas esi tu.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Andrejs > tara 24.08.2017. 11.30

    >>basta

    Ar šo savu repliku tu spoži apliecināji savu piederību šai kategorijai: “…small minds discuss people. “

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > tara 24.08.2017. 15.01

    to lno

    Kaujas un militāro mācību teicamniekam, pulka poļitruka mīlulim, kurš vienmēr varēja pie komandiera zem šineļa apsildīties, vienalga, ka Eleonora nepameta Staļina līdzdalībnieku, fizisko un morālo kropli, Franklinu, kad tas uzsāka visnecilvēciskākā režīma, kas jau bija noslepkavojis miljoniem savu pilsoņu, industrializēšanu un apbruņošanu, kas noveda pie visasiņainākā WWII.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    basta > tara 24.08.2017. 16.06

    to lno

    Tas, ka resnais alkašs, Čerčils, apskaidrības brīdī paziņoja: “We Killed The Wrong Pig”, nemazina viņa vainu par sabombordēto Londonu, kaujā kritušiem britu karavīriem, ASV ieraušanu karā, kara netaisnīgā iznākumā un varenākās impērijas pazaudēšanu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > tara 24.08.2017. 14.09

    basta. Daikta operātors nav dzirdējis, ka Eleonora pārmeta Rūzveltam: Kā tu varēji atdot Baltijas valstis?:):):)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    vvilums > tara 24.08.2017. 11.36

    Jā ,ērik, mēs kritīsim un no jauna celsimies par spīti kremļa pretdarbībai.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    tara > tara 24.08.2017. 14.36

    My Day by Eleanor Roosevelt, February 10, 1960

    – When this was done, in 1940, I can recall that my husband and I both felt that it was a very sad thing. But by the time the Yalta meeting was held Russia felt so strongly that these states were part of her mainland that it was not possible even to consider them in the same way as the Iron Curtain countries along the western border were discussed.

    – Perhaps someday there will be such security in the world that any area that wishes freedom will be allowed its freedom.

    https://www2.gwu.edu/~erpapers/myday/displaydoc.cfm?_y=1960&_f=md004664

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs 24.08.2017. 10.10

Ēlerte kļuvusi par “konservatīvo”…. Ko par to saka viņas Krišiņš. Ceru,ka nav pakāries.

+4
-5
Atbildēt

2

    fretka > andrejs 24.08.2017. 10.22

    Kriša Ēlerta attieksme pret Tautas sapulci, kurā uzstājās viņa māte:

    Krišs Ēlerts‏ @krisselerts

    Kā reiz Naumanis rakstīja:”ausgtākā tautas varas izpausme ir dirst Ziemas(Rundāles) pils atvilknēs”

    https://twitter.com/krisselerts/status/900422944853291009

    Inteliģents.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    basta > andrejs 24.08.2017. 10.35

    to andrejs

    Tas kuru māte bija izaudzinājusi par krietnu antifašistu, līdzīgu Korenam, Ždanokai un Ļinģermanam? Un, tavu brīnumu, Krišs aprecēja krievmīļa, kolorāda Mielava meitu.

    Prokremliskie izdzimteņi ir apgānījuši apzīmējumu “liberāls”, tagad ķērušies pie “konservatīvs”.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

Austras koks 24.08.2017. 11.41

Tiešām, kādā sakarā Ēlerte uzstājas konservatīvas partijas mītiņā, ja pati nāk no liberāļiem? Vai viņa mainījusi uzskatus? Un vēl – vai viņa jau pametusi vai taisās pamest Vienotību, ka uzstājas konkurējošas partijas mītiņā?

Brīnos par JKP – vai viņiem neliekas, ka Ēlertes piesaiste tomēr lielāku skaitu elektorāta aizbaidīs, nekā pievilinās?

+4
-5
Atbildēt

6

    basta > Austras koks 24.08.2017. 12.06

    Lasi pirmo komentāru!

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > Austras koks 24.08.2017. 11.51

    to Austras koks

    Beidz zosis dzīt!!! Bordāna varza ir tādi pat konservatīvie, kā Vienotība – liberāļi. Tie nosaukumi ir tikai šimji prokremliskiem mūdžiem.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > Austras koks 24.08.2017. 12.49

    to andrejs

    “bet balso kā vajag, cik aizgājuši no partijas, bet frakcijā palikuši”

    Disidentu tai prokremliskā varzā nav, tā substance vienkārši pakāpeniski pārtek no viena trauka otrā uz Vienotības klonu, JaunoKP. Disidenti: Buiķis, Rībena un Kursīte pameta Titāniku tā pēdējā piestātnē. Savukārt no Bordāna varzas nav izskanējusi pat niecīgākā kritika par Vienotības un čekas realizētām valsts nozagšanas megaafērām pēdējo 6 gadu laikā.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 24.08.2017. 12.09

    vai viņa jau pametusi vai taisās pamest Vienotību…

    ——————–

    Cik pašlaik tai pašā Vienotības Saeimas frakcijā ir ģeputātu, kas izstājušies no partijas un frakcijas, bet balso kā vajag, cik aizgājuši no partijas, bet frakcijā palikuši, cik ir kategoriski izslēgtu par dzeršanu, bet balso pēc partijas norādījumiem, cik ir izslēgti no frakcijas par “likumīgu” indivuālo vēlēšanu kampaņu organizēšanu, bet nekur tālu nav aizgājuši??? Cik frakcijā jau citu (pilnīgi citādu, un daudz labāku, protams) partiju biedri?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 24.08.2017. 11.52

    Par to, no kurienes nāk, es tā kā domāju šo brīdi, kā viņa ir sevi pasniegusi Vienotībā :)

    Bet, ja vēsturiski, tad tiešām grūti. kādreiz atbalstīja arī Tautas partiju, kas tā kā skaitījās konservatīva, vēl senāk kaut kādā jocīgā laikā komunistos iestājās. Ej nu sazini ar viņu. Kaut kā nenopietni.

    Bordāns gan ar kādreiz ir bijis it kā liberālis – bija Latvijas Ceļā (tā LC sevi vismaz deklarēja).

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    fretka > Austras koks 24.08.2017. 11.44

    .

    “pati nāk no liberāļiem?”

    ———

    Neesmu pārliecināts, ka mēs zinām, no kurienes patiesībā nāk Ēlerte.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu