Vienīgais veids, kā nodrošināties • IR.lv

Vienīgais veids, kā nodrošināties

3
Anna Babiņeca.
Māra Miķelsone

Ukrainas žurnālisti savā izmeklēšanā noskaidroja jaunus faktus, kāpēc pirms gada Kijevas centrā uzspridzināja viņu kolēģi Pāvelu Šeremetu. Savu versiju par slepkavību atklāj viena no filmas Nogalināt žurnālistu veidotājām Anna Babiņeca

Meitenīgi trauslā Anna Babiņeca (33) no pirmā acu skata neatgādina rūdītu politiskās korupcijas pētnieci. Ar Ukrainas žurnālisti tiekamies Rīgā dienu pirms viņas uzstāšanās Re:Baltica organizētajā vasaras skolas seminārā par pētniecisko žurnālistiku. Anna kopā ar kolēģiem Olenu Loginovu, Dmitro Gnapu un Vladu Lavrovu sabiedrības vērtējumam tikko nodevuši filmu Nogalināt žurnālistu, kurā parāda savu izmeklēšanu 2016. gada jūlijā Kijevas centrā uzspridzinātā kolēģa Pāvela Šeremeta lietā.

Annas rokasspiediens ir stingrs, acis vērīgas, viņa pamana pie manas somas piestiprināto lentīti Ukrainas karoga krāsās. Kad stāstu, ka tā tur solidaritātei ar Ukrainu atrodas jau trīs gadus, Annas acis sāk smaidīt, un viņa pateicas. Sarunājamies Alberta viesnīcas kafejnīcā, un Anna, lai gan nesen pusdienojusi, no deserta atteikties nespēj.

Annas darbs pētnieciskajā žurnālistikā ir nopietns. Babiņeca ir Starptautiskā korupcijas un organizētās noziedzības centra (OCCRP) Ukrainas nodaļas vadītāja. Kad vācu avīzes Süddeutsche Zeitung žurnālisti meklēja palīdzību citās valstīs nopludināto Panamas dokumentu lietā, viņa kopā ar kolēģi Lavrovu izpētīja Ukrainas prezidenta Petro Porošenko Panamas ārzonas kontus. Strādā Ukrainas televīzijā Hromadske un kopā ar kolēģi Gnapu 2012. gadā nodibinātajā neatkarīgajā pētniecības aģentūrā Slidstvo.Info

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu