Armands Lozinskis, balss kā Kauperam • IR.lv

Armands Lozinskis, balss kā Kauperam

5
Par «Kauperu» Armands kļūst nedēļas nogalēs, bet darbdienās strādā celtniecībā, veic iekšdarbus un darbojas ar elektrību.
Ieva Alberte

Tikpat skanīgs, kā pirms 20 gadiem bija Renārs Kaupers no Jelgavas, nu ir Armands (29) no Bolderājas. Kopš sociālajos tīklos parādījušies video ar Armanda dziedāšanu, maz ir tādu, kuri nesadzirdētu līdzību ar Prāta vētras solistu. Pirmo reizi Armanda balss medijos izskanēja pirms trim gadiem Rīga TV24 karaokes čempionātā, kur viņš iekļuva finālā. «Baigi forši. Malacis,» toreiz komentēja pats Kaupers. Tagad starmešos Armands nonācis, jo nodibinājis savu grupu Midnight Tune. Lielākoties tā spēlē Prāta vētras dziesmas. Nesen muzicējuši Cīravas pilsētas svētkos un Avotu ielas svētkos Rīgā. Par «Kauperu» Armands kļūst nedēļas nogalēs, bet darbdienās strādā celtniecībā, veic iekšdarbus un darbojas ar elektrību.

Kad Armandam bija desmit gadu, mamma uzdāvināja melnu magnetofonu. Divkasešu! Puika sāka ierakstīt savu balsi, ierunāt ludziņas. Pārrakstīja no vienas kasetes otrā. Sāka arī dziedāt. «Nelabprāt gāju uz mūzikas stundām, taču dziedāt man patika. Īpaši jau latviešu gabalus. Un vēl jo vairāk Prāta vētras dziesmas,» atceras Armands.  Pirmā, kas iepatikās, bija Neatgriešanās. Jaunietis cītīgi interesējās par grupu: krāja avīžrakstus, mācījās dziesmas. «Renāra balss man šķiet unikāla. Viņš ir mans elks,» stāsta Armands. Palēnām rīdzinieks pārgājis tikai uz Prāta vētras dziesmu dziedāšanu. Līdzību Renāra balsij viņš atklāja, kad noklausījās sevi kasetes ierakstā. Daudzi to viņam teica, kad izdzirdēja Armanda dziedāšanu. 

Pirmā skatuve bija Bolderājā, kur skolas laikā viņš darbojās vokālajā studijā. «Estrādē tika organizēti konkursiņi, un es dziedāju Prāta vētras dziesmas.» Viņa mīļākā dziesma ir Under My Wing jeb Tavas mājas manā azotē angļu versija. Šī dziesma bija viena no pirmajām, ko Armands ievietoja YouTube. Viņu pamanīja reperi un uzaicināja kādai dziesmai iedziedāt piedziedājumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu