Apēda «fāstfūds» • IR.lv

Apēda «fāstfūds»

3
Visvaldis Dreiska.
Ieva Puķe

Pēc deviņu gadu darba pagājušās nedēļas beigās durvis aizvēra populārais Rīgas restorāns Muklājs. Jaunā paaudze atradinās no kafejnīcu un restorānu kultūras un izvēlas bistro – tāds ir īpašnieka Visvalža Dreiskas secinājums.

Ziņa par Muklāja slēgšanu 12. augustā ātri apskrēja šīs vietas cienītājus. Visu iepriekšējo nedēļu Baznīcas ielas krodziņu pārpludināja tik gaidītā, bet pēdējā laikā nepieredzētā viesu straume. Visvaldis Dreiska, self-made pavārs, pirms deviņiem gadiem atvēra omulīgu franču tipa iestādi, kur ēdienu «kā mājās» piedāvā pats saimnieks. Muklājs, ko Visvaldis gan līdz pēdējam brīdim sauca par kafejnīcu, paškritiski neuzdrošinādamies pretendēt uz vietu restorānu segmentā, ātri kļuva populārs. Fanu joprojām ir daudz, mūsu sarunas laikā šefs pieņem mierinājuma dāvanas un uzklausa grūtsirdīgas nopūtas. «Tā es jūtos,» kāds vīrs saka, atnesis ar lentīti pārsietu sīpolu. Cits ierodas ar kompaktdisku. (Sociālajos tīklos Muklājs pieteikts kā Jazz & Blues Club, viesi apciemoja to arī labās mūzikas dēļ.)

«Piedod, bet man jau ir. Veins Šeifers. Par nožēlu, labs disks,» Visvaldis atdod velti atpakaļ. «Ar to nu esmu baigi slavens. Dāvinātājam varu pateikt, ka man ir vai man nepatīk. Runā, ka 2/3 cilvēku restorānā esmu zaudējis ar savu skarbumu. Mani aizkaitina, ja viņi sāk runāt par to, ko nezina.»

«Atvaino, intervija,» namatēvs pamāj nākamajam viesim. «Ej pie Noriņas,» norāda uz puspagrabā iekārtotā restorāna ēdamzāli, tur rosas jauniņa viesmīle.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu