Ērtā Sudraba • IR.lv

Ērtā Sudraba

5
Aivars Ozoliņš

Valsts nozadzēju apkalpotāji mēģina nepieļaut «oligarhu sarunu» izmeklēšanu

Oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēde otrdien bija šīs lietas turpmākās virzības modelis, kādu to vēlas redzēt valsts nozadzēji: lai komisija diskutē par savu sastāvu un leģitimitāti, Ģenerālprokuratūra izvērtē pati savu darbu, bet KNAB pārbauda, vai pirms septiņiem gadiem kāds iedevis ministram Dūklavam konjaka pudeli. Sabiedrībai šis farss drīz apniktu, un valsts nozadzēji mierīgi turpinātu shēmot un zagt.

Stils ir pieteikts: komisijas vairākums vēlas, lai Inguna Sudraba paliek tās priekšsēdētājas amatā, Ģenerālprokuratūra deleģējusi sadarbībai ar komisiju prokuroru, kurš uzraudzīja «oligarhu lietu» un tās izbeigšanu, bet KNAB nesāks kriminālprocesu par ministra Jāņa Dūklava, iespējams, nedeklarēto zemes gabalu ostā, taču ir sācis pārbaudi par prettiesiska labuma pieņemšanu. Varam tikai minēt, vai, kā lasījām sarunās, ir runa par konjaku, ko Dūklavs nopelnījis, pieļaudams priežu izciršanu Šlesera īpašumā.

Sudrabas ievēlēšana par komisijas vadītāju pirms divām nedēļām bija tik šokējoši ciniska, bet par viņu balsojušā Latvijas Reģionu apvienības deputāta Mārtiņa Šica divkosība (dienu iepriekš esot solījis Andrejam Judinam balsot par viņu, tomēr balsoja par Sudrabu) tik nožēlojama, ka šo skandalozo pavērsienu ēnā palika premjerministra Māra Kučinska bilstais uzreiz pēc Sudrabas ievēlēšanas: «Komisija ir beigusies, vēl nesākusies.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu