Dūklavs lūdz Šleseram palīdzību zemes pārdošanā • IR.lv

Dūklavs lūdz Šleseram palīdzību zemes pārdošanā

7

Oligarhu lietas sarunās atklājas zemkopības ministra slēpts īpašums ostā, ko Dūklavs tagad noliedz

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) savulaik lūdzis Aināram Šleseram kā Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam palīdzēt pārdot viņam un kompanjoniem piederošu zemes gabalu ostas teritorijā, lai saņemtu «15 ļimončikus». Taču šāds īpašums nav atrodams Dūklava amatpersonas deklarācijās.

Ierakstītās sarunas atklāj arī ministra vēlmi sakārtot «vienu praktisku jautājumu». Sarunā ar Šleseru 2010. gada aprīlī Dūklavs stāsta, ka viņam pieder 10% no zemes īpašuma Rīgas ostā, bet tagad īpašnieki vēlas tikt no tā vaļā, un būtu labi, ja osta neliktu «kāju priekšā» vai pati atpirktu šo gabalu. Jautāts, kam vēl šī zeme pieder, Dūklavs atbild, ka tā reģistrēta divām firmām – īpašnieki esot vairāki, bet «visi zem svešām famīlijām».

Tagad sazvanīts, Dūklavs pārtrauca sarunu, tiklīdz uzzināja Ir jautājumus. Arī SMS sarakstē uz jautājumiem, vai viņam 2010. gadā piederēja zeme Rīgas ostā, uz kādas firmas vārda tā ir reģistrēta un vai viņš to ir deklarējis, ministrs paziņoja, ka nevar sniegt atbildi, ja nav dzirdējis ierakstu. «Bez sarunas noklausīšanās neesmu gatavs komentēt sarunas detaļas.» Vēlāk Dūklavs atrakstīja jaunu atbildi: «Man nekad nav piederējusi un nepieder zeme Rīgas brīvostā.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu