«Troika neizlems!» • IR.lv

«Troika neizlems!»

4
«Parlamentam esmu gatavs skaidrot visu, kas viņus interesēs. Ja viņi uzskata, ka esmu pārkāpis likumu — viņiem ir tiesības iniciēt manu atlaišanu.»
Indra Sprance

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers atbalsta parlamentāro izmeklēšanu oligarhu lietā un gatavs ar dokumentiem pierādīt, ka rīkojies amatam atbilstoši


J
uris Jurašs saka – prokuratūra un jūs personīgi jau no oligarhu lietas sākuma esat labi informēts par tās virzību. No kura laika jūs zinājāt par Rīdzenes sarunu noklausīšanos un to, ka KNAB vāc pierādījumus oligarhu iespējamiem noziegumiem?
2011. gada februāris, manuprāt.

Pirms tam nezinājāt, ka ir šāda lieta?
Nē. Tas ir dokumentāli ļoti viegli pierādāms. [Ja] būs parlamentārā izmeklēšanas komisija vai vienkārši [Saeimas] komisijās izskatīs, tur ar dokumentiem to apliecināšu.

Operatīvās izstrādes lieta notika daudz agrāk, un tā nevar notikt bez prokuratūras uzraudzības. Kurš no prokuratūras veica šo uzraudzību?
Īpaši pilnvaroto prokuroru nodaļa. Es pašreiz nenosaukšu konkrēti prokuroru. Visa informācija detaļās tiks sniegta Saeimai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu