Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdošā koalīcija konceptuāli atbalstījusi
Vienotības priekšlikumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi par žurnālā Ir publiskotajām oligarhu sarunām. Vienotībai atbalstu sola Nacionālā apvienība, bet ZZS nelikšot šķēršļus. Tikmēr KNAB sācis pārbaudi par zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) īpašumiem, arī par, iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā.

Delna aicina Latvijas valsts vadītājus uzņemties atbildību par oligarhu sarunām un aizstāvēt demokrātiju un Satversmi. Organizācija aicina premjerministru Māri Kučinski pieprasīt ministru Jāņa Dūklava un Ulda Auguļa demisiju, bet prezidentam Nacionālās drošības padomes sēdē prasīt konstruktīvu rīcību no izmeklēšanas iestāžu vadītājiem.

LTV valde pēc oligarhu sarunu publicēšanas nolēmusi pārtraukt sadarbību ar Ventspils domi projektā Dziesmu sirdij rodi Ventspilī. Arī Latvijas Radio vairs neturpinās sadarbību ar šo pašvaldību Muzikālās bankas atbalstīšanā. NEPLP rīcību, izsaucot sabiedriskā medija vadītājus, lai apspriestu valsts un pašvaldību finansējuma piesaistes principus, kritizē Latvijas Žurnālistu asociācija, norādot uz pilnvaru pārkāpumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu