Reinis Kalnrācenis, palīdzēja notvert muzeja zagli • IR.lv

Reinis Kalnrācenis, palīdzēja notvert muzeja zagli

5
Drīz pēc trakā notikuma ar zagli Reinis devās atvaļinājumā. Kopā ar ģimeni aizceļoja uz Vāciju, Coldplay koncertu. Tālāk — uz Parīzi un Francijas laukiem.
Anda Burve-Rozīte

Tā bija neparasta darbdiena nelielās Vecrīgas viesnīciņas Red Nose Hostel menedžera Reiņa dzīvē. Brīvākā brīdī uzmetis internetā aci ziņām, viņš ievēroja policijas paziņojumu ar fotogrāfiju. Tas vēstīja, ka tiek meklēts zaglis, kurš 21. jūnijā no Raiņa un Aspazijas vasarnīcas Jūrmalā aizbēdzis ar tintnīcu, spalvaskātu un rakstāmmašīnu. Šo muzejisko lietu vērtība bija aptuveni 14 000 eiro. Foto bija miglains. Taču Reinim uzreiz šķita, ka cilvēku kapučjakā ir redzējis. Jā, tas bija viņš! 

Nesen ieradies, lai apmestos hostelī uz pāris dienām, un pamatīgā reibumā darbiniekiem stāstījis kaut ko par Raini, «kurš dzīvojis pirms 250 gadiem». Stāstītā saturu bija grūti saprast. Reinim radās iespaids, ka muzeju vīrietis apmeklējis pirmo reizi mūžā, «un ar tik bēdīgu pamatojumu kaut ko nozagt». Viņš steigšus sazvanīja policiju. Stundu gaidīja kārtības sargu ierašanos. Reinis ar skatienu neuzkrītoši sekoja, kā aizdomīgais vīrietis, gadus trīsdesmit vecs, relaksēti rosās pa hosteļa virtuvīti ļoti apmierināts, atgriezies no veikala ar prāviem dzērienu un pārtikas krājumiem. 

Radās iepaids, ka guvums Raiņa un Aspazijas vasarnīcā nav vienīgais un kaut ko vīrietim jau izdevies pārdot. Viesnīcas menedžeris klusībā apdomāja, kā rīkosies, ja vīrietis taisīsies prom, pirms policija būs ieradusies. Detektīvu spēlēt doties uz numuriņu pētīt, kas īsti notiek, – Reinim gan prātā nenāca. Bija skaidrs, ka vislabāk lietu atstāt policijas ziņā. Kad zagli ar visām pie viņa atrastajām mantām veda prom, Reinis bija klāt. Priecīgs, ka palīdzējis atklāt notikušo un muzejs nu atgūs zaudētās rakstnieku lietas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu