Divas dienas sarunām • IR.lv

Divas dienas sarunām

8
Pagājušā gada Lampas apmeklētāji.

Jau trešo vasaru Cēsu pils parku piepildīs festivāla Lampa diskusiju mutuļi

Viedokļu sadursmes, mierpilnas domu apmaiņas, asprātīgas spēles, meistarklases un lekcijas divu dienu garumā. «Kā no labas filmas vai grāmatas, tā arī no Lampas vēlamies, lai katrs apmeklētājs gūst ko paliekošu,» saka festivāla programmas kuratore, fonda Dots pārstāve Egita Prāma. Programmā ir ap 200 pasākumu un vairāk nekā desmit notiek vienlaikus. Tāpēc, pirms doties uz Cēsīm, organizatori iesaka veikt mājasdarbu un no piedāvājuma izveidot savu festivāla programmu. 

Runā ar valdību

Viena no centrālajām tēmām ir izglītība. Šogad šī joma tikusi pat pie savas skatuves. Uz Swedbank Izglītības skatuves tiks vētīts izglītības jautājums gan no vecāku, skolēnu, gan pedagogu un citu mācību procesā iesaistīto skatpunkta. 

Palielinājusies arī valsts pārvaldes iesaiste, uz ko organizatori ir mērķtiecīgi tiekušies. 30. jūnijā Ekonomikas ministrija uz «prāta vētru» par Latvijas nākotni pēc 25 gadiem sasaukusi nozaru korifejus. 1. jūlijā festivālu kuplinās Drošā telts, kurā Aizsardzības ministrija runās par valsts aizsardzību un katra iedzīvotāja devumu drošības stiprināšanā. Valsts kancelejas teltī tiks pārstāvētas dažādas valsts institūcijas, taču pamatjautājums visiem viens ētika un tās dažādie aspekti. Sarunā Sports pa īstam – godīgs sports izteiksies Latvijas Vieglatlētikas savienības vadītāja Ineta Radēviča.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu