«Putins pats izdomā ienaidniekus» • IR.lv

«Putins pats izdomā ienaidniekus»

7
Mihails Kasjanovs.
Aivars Ozoliņš

Krievijas pilsoņi atdevuši Putinam brīvību apmaiņā pret labklājību, bet tagad zaudē arī to, secina bijušais premjerministrs Mihails Kasjanovs (59)

Ar bijušo Krievijas premjerministru, tagad vienu no opozīcijas līderiem Mihailu Kasjanovu sarunājāmies jūnija sākumā Rīgā pēc Jarla Hjalmarsona fonda rīkotā semināra par norisēm Krievijā. Viņa secinājums – Vladimira Putina izveidotais «kapitālisms draugiem» novedis valsti krīzē -, bet prognoze – turpmāka stagnācija.

Kasjanovs nav optimistisks par drīzu pārmaiņu iespējamību savā valstī, tomēr uzskata, ka Putins nesāks jaunas militāras avantūras pret kaimiņvalstīm vismaz līdz prezidenta vēlēšanām nākamā gada pavasarī.

Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko, kuras partijai Vienotā Krievija ir līgums ar Saskaņu, apsveica rīdziniekus ar to, ka viņi pašvaldību vēlēšanās Rīgā balsojuši par partiju, kuras «pozīcija atšķiras no Latvijas varas ģenerālās līnijas». Vai jūs apsveiksiet Nilu Ušakovu? Un vai šāds līgums veicina Latvijas attiecības ar Krieviju?
Acīmredzot rīdzinieki ir apmierināti ar situāciju pilsētā, ja tik lielā skaitā balso par viņa partiju. Kā zināt, esmu opozīcijā prezidentam Putinam un partijai Vienotā Krievija, kuru neuzskatu par partiju – tā ir vienkārši Putinam lojālu biznesmeņu un ierēdņu asociācija. Es uzskatu, ka ar šo grupu nevajag sadarboties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu