«Esmu pārliecināts — man izdosies» • IR.lv

«Esmu pārliecināts — man izdosies»

5
Jēkabs Straume.
Aivars Ozoliņš

Jaunais KNAB priekšnieks Jēkabs Straume apņēmies atjaunot stipru biroju, kas darbosies kā pulkstenis

Saeima 15. Jūnijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatā apstiprināja Jēkabu Straumi, kas 16 gadus strādājis Militārās izlūkošanas un drošības dienestā, no tiem pēdējos desmit kā pārvaldes priekšnieks. Viņš ir bijis šā dienesta pārstāvis NATO Pretizlūkošanas dienestā Afganistānā un NATO struktūrā Beļģijā. Par viņa apstiprināšanu balsoja visi 86 klātesošie Saeimas deputāti. Ar jauno priekšnieku sarunājos nākamajā dienā viņa kabinetā KNAB.

No ārpuses ir iespaids, ka KNAB ir sagrauts. Kā jums šeit izskatās pēc pirmās dienas?
Tas noteikti arī bija viens no pamatojumiem, kāpēc pieņēmu lēmumu [kandidēt]. Man, kā jebkuram sabiedrības loceklim, bija radusies sajūta, ka ir jānāk un jāsāk darīt kaut ko, lai beigtos šī prestiža turpmāka zaudēšana, lai KNAB darbs atjaunotos tādā līmenī, kā minimums, kā tam vajadzētu būt, un pildītu visas likumā noteiktās prasības.

Sakāt, ka jūsu pirmais darbs būs atjaunot sabiedrības uzticēšanos birojam. Vai pirms stāšanās tik svarīgā amatā nebija jārunā ar plašāku sabiedrību?
Tā rīkoties bija mans apzināts lēmums, bet apstākļi nebija tādi, kādi no pirmā acu uzmetiena visiem plašsaziņas līdzekļiem un sabiedrībai varētu šķist. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu