Sakārtojis sevi • IR.lv

Sakārtojis sevi

3
Arstarulsmirus.
Ieva Alberte

Pēc četru gadu mieriņa iznāks Arstarulsmirus jaunais albums Vēlējuma dziesmas. Autoram gribētos, lai tās klausītājus mudina uz iekšējo izaugsmi

Hidroelektrostacija. Tas nemaz nav tik sarežģīts vārds, un izrunāt var. Kāpēc lai nevarētu izrunāt Arstarulsmirus? Tā par savu vārdu saka cilvēks, kam pasē rakstīts «Gustavs Butelis», taču viņš sevi dēvē par Arstarulsmirus. Mēs tiekamies viesnīcas Alberts kafejnīcā ar skatu uz Rīgu un runājam par pēdējiem sešiem gadiem mūziķa dzīvē un jauno albumu, kas iznāks rudenī. Tā dziesmas varēs dzirdēt arī festivālā Playground 8. jūlijā Ropažos.

Iekšējs tukšums

Arstarulsmirus ir mierīgs. Uz manu nesmalkjūtīgo komentāru, «vai nav kāds jauns vārds padomā, kā sevi nodēvēt», viņš reaģē smaidošām acīm un pacietīgi izskaidro, kā pirms piecarpus gadiem nolēma kļūt par Arstarulsmirus. Par brīdi savā dzīvē, kad vajadzēja pārmaiņas. 

Tas bija 2010. gads – pilna Arēna Rīga uz Gustavo albuma 3. elpa noslēguma koncertu. «Nokļūdījos pirmajā dziesmā – izlaidu divas rindiņas. Pirmajā! Kā es to varēju?!» Arstarulsmirus atceras. To viņš pārdzīvoja vairākas dienas. Koncerts publikai patika, taču Gustavo prieku neizjuta. «Iekšēji bija tukšums. Aplauziens. Kāpēc? Nezinu,» viņš atceras. Kas tieši ir slikti – to pats noformulēt nevarēja. «Vienkārši bija grūti koncentrēt uzmanību un ilgstoši darīt vienu lietu. Es emocionāli nēsājos. Vairs neapmierināja izvēles, kuras izdaru. Stāvoklis bija tik disonējošs, ka daļai manis bija gana ar to, kā dzīvoju. Man metās klāt visādas kaites, attiecībās uzradās asumi,» atceras Arstarulsmirus. Viņš pavaicāja sev: ja esmu tik foršs un daru visu, kā vajag, kāpēc tā notiek? Jautāja un arī meklēja atbildes, jo saprata, ka jāatrod veids, kā iekšēji līdzsvaroties. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu