Nepadoties • IR.lv

Nepadoties

7
Intars Rešetins.
Anda Burve-Rozīte

Dailes teātra aktieris Intars Rešetins (37) pirms vēlēšanām izsauca plašu rezonansi ar aicinājumu doties uz vēlēšanām, lai nomainītu esošo Rīgas domes vadību. Vēlēšanas beigušās bez cerētā rezultāta. Ko tālāk?

Aprīļa sākumā, divus mēnešus pirms pašvaldību vēlēšanām, aktieris un režisors Intars Rešetins savā Facebook profilā ierakstīja, ka nekad iepriekš nav runājis par politiku, bet – «vai tiešām mūs apmierina, ka galvaspilsētu vada Maskavas roka? Nevēlos Krimu Latvijā». Pie ieraksta viņš bija pievienojis attēlu ar pārsvītrotu Rīgas mēru Nilu Ušakovu. Pēcāk politisko nostāju papildināja ar īsu video, kurā aicināja rīdziniekus balsot, izsakot cerību par varas maiņu Rīgā. Maijā aktieris publiski vērsās pie māksliniekiem, kuri uzstājušies Saskaņas/GKR aģitācijas pasākumos, sakot, lai izdzēš viņa numuru no saviem kontaktiem. 

Rešetina aktīvā nostāja politikā ievilka zināmu robežlīniju ierasti korektajā klusēšanā radošajā vidē, kur nav nedz spraigu diskusiju par šo tēmu, nedz lielu konfliktu. Rezonanse, ko Intars saņēma, viņu pašu pārsteidza un daudz jauna iemācīja. Par to viņš stāsta intervijā. Arī atklāj, kam, viņaprāt, Rīgā būtu jānotiek citādi. Lai arī vēlēšanās vairākumu guva aktiera kritizētais politiskais spēks, viņš nejūtas zaudētājs. Intars priecājas par pieaugušo vēlētāju skaitu pašvaldību vēlēšanās. Arī par jauno politisko toni, ko domē varētu uzdot opozīcija.

Kad aprīļa sākumā aicināji cilvēkus balsot Rīgas domes vēlēšanās, lai amatā nepaliktu Nils Ušakovs, minēji, ka nevēlies Krimas notikumus Latvijā. Kas tev lika domāt, ka, nemainot varu Rīgā, varētu notikt kas līdzīgs Krimai?
Mani šis ģeopolitiskais stāvoklis – ka 2000 kilometru attālumā mirst cilvēki ar Krieviju saistītu kaujinieku uzbrukumos Ukrainai, ļoti uztrauc. Un tad mums Rīgā pie varas ir partija [Saskaņa], kurai ir sadarbības līgums ar Kremļa galveno partiju. Man liekas, par to nedrīkst nerunāt, ņemot vērā, ka esam neatkarību atguvusi valsts, kas vēl pirms dažiem gadu desmitiem bija padomju okupācijā. Es neatsakos ne no viena vārda, ko esmu paudis par politiku pēdējos mēnešos. Man tikai jāsaka, ka apbrīnojama ir Ušakova, viņa atbalstītāju un sabiedrisko attiecību komandas spēja pagriezt manis sacīto sev izdevīgā gaismā. Par nožēlu jāatzīst, šī politiķa un viņa partijas PR priekšgalā ir latvieši, kā [Jurģis] Liepnieks, piemēram. Nožēlojami. Acīmredzot cilvēkam citi vērtību kritēriji, citāda morāle.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu