0,82 procenti • IR.lv

0,82 procenti

2
Aivars Ozoliņš

Vēlēšanu iznākumu prognozējami izšķīra vēlētāju aktivitāte

Katram savi secinājumi par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem. Politiķiem tie ir it īpaši atšķirīgi. To krāšņi varēja redzēt vēlēšanu naktī televīzijā pēc vēlētāju aptaujāšanas datu paziņošanas, pirms Centrālā vēlēšanu komisija bija apkopojusi informāciju par balsojumu Rīgā.

Kamēr Vienotības un Nacionālās apvienības politiķi priecājās par saviem panākumiem un Saskaņas palikšanu zem 50% robežas, «Gāžam Ušakovu!» karoga nesējs Mārtiņš Bondars, kura Latvijas Reģionu apvienība finišējusi otrā, pēkšņi izskatījās norūpējies. Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns par iespējamo koalīciju turpat studijā noslēpumaini un ļaunu vēstoši bilda – «domāju, rīdzinieki būs pārsteigti». Tikmēr Ušakovs atturīgi apsveica biedrus ar pirmo vietu un kopā ar citiem brigādes bonzām nobēga ierindas «sociāldemokrātiem» slēgtā zonā partijas Centrāltirgus spīķerī.

Pēc dažām stundām viss nostājās savās vietās. Daudziem vēlētājiem traumatisks varas pārdalīšanas tirgus izpaliks. Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko no Saskaņas līgumpartneres Vienotās Krievijas mūs apsveic, ka rīdzinieki gribot «dzīvot mierā un sadarboties ar Krieviju», tāpēc balsojuši par Saskaņu/GKR, kuras «pozīcija atšķiras no Latvijas varas ģenerālās līnijas». Papildus galvaspilsētai Saskaņa acīmredzot dabūs Daugavpili un kopā ar «gāžam Nilu» apvienības biedriem varbūt arī Liepāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu