Hokeja dievs uzmeta monētu • IR.lv

Hokeja dievs uzmeta monētu

6
Elvis Merzļikins.
Ieva Cielava

Kas slēpjas zem Latvijas izlases izcilā vārtsarga Elvja Merzļikina ķiveres?

Klusums. Pulksteņa rādītāji jau pagriezušies pusotru stundu aiz laika, kad norunāta tikšanās ar šāgada Latvijas hokeja izlases uzlecošo zvaigzni Elvi Merzļikinu. Viņš nopelnījis pasaules hokeja čempionāta ceturtā labākā vārtsarga titulu. Tikai iepriekšējās dienas vēlā vakarā hokejisti atgriezušies no čempionāta Ķelnē, kur izcīnīta 10. vieta. Naža gals veiksmes pietrūka azartiskā spēlē ar Vācijas valstsvienību, lai turpinātu cīņu ceturtdaļfinālā.

Atveras Latvijas Hokeja federācijas konferenču telpas lifta durvis. Telpā ienāk smaidīgs, starojošs metru un deviņdesmit vienu centimetru garš jauneklis. «Daudz burkānus ēdu,» viņš pajoko, izdzirdējis komplimentu par savu augumu. Elvim ir spēcīgas, tetovējumiem klātas rokas, neparasti plati pleci un labas manieres. «Es nekad nekavēju, goda vārds,» viņš atvainojas par vēlo ierašanos. No rīta aizbraucis pie brāļameitas uz Iļģuciema vidusskolu pastāstīt pirmklasniekiem, ko nozīmē būt hokejistam. Baumas izplatījās ātri – skolā ieradies Merzļikins! «Viņi mani apēda,» sportists taisnojas ar žilbinošu smaidu un apsēžas man pretī pie konferenču telpas galda, kur ik pēc īsa brītiņa iedūcas viņa uz galda noliktais telefons.

Pūlis motivē

Grūti noticēt, ka šis relaksēti smaidīgais puisis vēl nupat nelokāmi cīnījās Latvijas izlases vārtos, dramatiskā cīņā tikai pēcspēles metienos jeb «bullīšos» piekāpjoties Vācijai. Kā tādā brīdī jūtas 23 gadus vecais vārtsargs, uz kura meistarību paļaujas ne tikai tūkstošiem cilvēku arēnā, bet vēl desmitiem vai pat simtiem tūkstošu pie televizoru ekrāniem? «Nebija viegli, jo zini, ka visa atbildība ir uz tevi, bet pūlis mani motivē. Ja ir spiediens, man labāk padodas.» Pirmajiem diviem spēlētājiem, kuru metienus izdevās atvairīt, Elvis bija sagatavojies, izstudējis viņu spēles manieres. «Iedevu viņam brīvu vietu, lai met, tad lēcu turp un nosargāju,» viņš stāsta par pirmo metienu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu