Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Lielbritānijas pilsētā Mančestrā 22. maija vakarā gājuši bojā vismaz 22 cilvēki, bet 59 ievainoti, paziņojusi policija. Atbildību par to sociālajos tīklos uzņēmies džihādistu grupējums Daesh. Britu varas iestādes uzskata, ka ir noskaidrojušas vīrieti, kurš uzspridzinājies koncertā. Aizdomās par saistību ar teroraktu policija aizturējusi kādu 23 gadus vecu vīrieti.

Nedēļas notikumi pasaulē


ASV prezidents Donalds Tramps martā esot
aicinājis divu ASV izlūkdienestu vadītājus noliegt Federālā izmeklēšanas biroja izmeklēšanā gūtus pierādījumus par Trampa vēlēšanu kampaņas iespējamajām saitēm ar Krieviju, ziņo Washington Post. Gan ASV Nacionālās drošības pārvaldes direktors, gan Nacionālās izlūkošanas direktors šo lūgumu esot atteikušies izpildīt. ASV mediji vēstīja, ka iepriekš prezidents aicinājis bijušo FIB vadītāju Džeimsu Komiju slēgt izmeklēšanu par Trampa bijušā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna sakariem ar Krieviju. Baltais nams šādas ziņas ir noliedzis, bet Tramps Komiju pirms divām nedēļām atlaida no darba.

Zviedrijas prokurori izbeiguši septiņus gadus ilgušo izmeklēšanu izvarošanas lietā pret vietnes WikiLeaks dibinātāju Džūljenu Asanžu un atcēluši aresta orderi. Tikmēr Skotlendjards paziņojis, ka Asanžs tiks aizturēts, ja viņš izies no Ekvadoras vēstniecības, kur uzturas kopš 2012. gada, jo par viņu izdots aresta orderis par atbrīvošanas no apcietinājuma nosacījumu pārkāpšanu 2012. gadā.

Francijas galēji labējā politiķe Marina Lepēna, kura šomēnes zaudēja prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, atteiksies no ieceres panākt Francijas izstāšanos no ES un eirozonas, paziņojis Nacionālā fronte galvenais stratēģis ekonomikas jautājumos Bernārs Mono. Lepēna, kura jūnijā kandidēs parlamenta vēlēšanās, atzinusi, ka naidīgums pret eiro spēlējis lielu lomu viņas sakāvē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu