Mēs varam! • IR.lv

Mēs varam!

4
Lielā pretkorupcijas marša organizētāji vidusskolēni Karolīna Farska (centrā) un Dāvids Straka (otrais no labās) protesta akcijā 18. aprīlī Bratislavā.

Jauni, ideālisti un apņēmības pilni – divi slovāku vidusskolēni likuši pamatus plašai pretkorupcijas kustībai

Ieradušies pie Slovākijas prezidenta pils, divi jaunie korupcijas nosodītāji sāka prātot – cik daudz laika vajadzētu dot vadībai, kamēr tā kapitulēs protestētāju priekšā? Viņi prasīja iekšlietu ministra un valsts policijas vadītāja atkāpšanos, kā arī plašu un caurskatāmu nesen piedzīvoto korupcijas skandālu izmeklēšanu. Un tas bija tikai sākums – demonstrācija, uz kuru abi jaunieši ar Facebook starpniecību aicināja līdzīgi domājošos, bija paredzēta pēc dažām stundām. «Kā tu domā, varbūt septiņas dienas?» Dāvids Straka jautāja Karolīnai Farskai, abi kopā bija uzrakstījuši protesta akcijas memorandu. 

Jaunā sieviete svārstījās. «Mēs bijām aizmirsuši ierakstīt prasībā jebkādu termiņu,» tagad par savu kļūdu pasmejas Karolīna, kuras seju ieskauj puķēm rotāta matu stīpiņa. «Mēs kaut ko tādu darījām pirmo reizi mūžā.»

Misēklis ir piedodams, jo abiem jauniešiem ir tikai 18.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu