Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā


Izspiešanā apsūdzētais Og­res novada domes priekšsēdē­tāja vietnieks un apvienības
Vi­su Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK valdes loceklis Egils Hel­manis noziegumu pastrādājis, «psihiski iedarbojoties uz cietušo», uzskata prokuratūra. Hel­manim un tā brīža Ogres televīzijas īpašniekam Artūram Robežniekam tiesa piespriedusi katram 38 000 eiro sodu. Mediji ziņojuši, ka cietušais varētu būt Ogres novada domes deputāts Gunārs Kārkliņš, kurš 2009. gadā esot saņēmis draudus, ka televīzijā tiks izrādīta viņu kompromitējoša filma.

Vismaz pusei Rīgas daudzdzīvokļu māju ūdens apgādes sistēmas ir inficētas ar leģionellām, liecina zinātniskā institūta BIOR rīcībā esošā informācija par leģionāru slimību raisošās baktērijas izplatību Latvijā. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra datiem, 2016. gadā reģistrēti 24 leģionāru slimības gadījumi, divi no tiem beigušies letāli.

Saeima konceptuāli atbalstījusi grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz aizliegt izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs. Par to vēl jālemj otrajā un trešajā lasījumā. Iniciatīva nonāca Saeimā pēc tam, kad biedrība Dzīvnieku brīvība iesniedza vairāk nekā 26 000 cilvēku parakstus petīcijā Par cilvēcīgu cirku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu