Žvikt! • IR.lv

Žvikt!

4
Nellija Ločmele

Holivudas filmās redzēts, kā boss acumirklī izmet nogrēkojušos darbinieku – žvikt, lasies! Nupat tā noticis nevis privātā kantorī, bet valsts pārvaldē – premjers uz vietas atlaidis pirmo ierēdni Mārtiņu Krieviņu. Mulsina ne tikai ātrums un izlēmība (reti redzēta, tak slavējama rīcība), bet galvenokārt – slēptais motīvs.

Par ko nevaram runāt, par to jāklusē, reiz teica ietekmīgais domātājs Vitgenšteins, taču Kučinskis nav filozofijas profesors, bet demokrātiskas valdības galva, kuram lēmumi jāpieņem sabiedrības interesēs un jāpamato tie. Kādi ir Krieviņa grēki, un ko sabiedrība iegūst no viņa atlaišanas – joprojām ir mīkla. Kamēr Latvijā pat apsūdzības noziegumos nav iemesls amatu zaudēšanai, civildienesta galvas nociršana bez pamatota iemesla sūta sabiedrībai vēsti, kas tieši pretēja valdības ēkā lasāmajam uzrakstam par vienu likumu, vienu taisnību visiem.

Par laimi, Krieviņš piekrita atbildēt uz Ir jautājumiem, gana atklātā sarunā ļaujot saprast atlaišanas ieganstus un iemeslus. Lasiet interviju!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu