Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņojis, ka no personīgajiem līdzekļiem samaksājis Valsts valodas centra uzlikto 140 eiro sodu par to, ka Rīgas dome ar rīdziniekiem
Facebook komunicē krieviski un angliski. Turpmāk viņš kontu uzturēšot «par saviem līdzekļiem». Ieceri pārņemt Rīgas domes nodibinājuma Riga.lv lapu, kurā līdz šim ieguldīti lieli pašvaldības līdzekļi, Sabiedrība par atklātību Delna nodēvējusi par reiderismu.

Izskatot Maksātnespējas administrācijas prasību, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atcēlusi administratoru Māri Sprūdu no uzņēmuma Dzimtā sēta maksātnespējas procesa administrēšanas. Visticamāk, lēmums saistīts ar Sprūda pieļautu likuma pārkāpumu – neatbilstību administratora objektivitātes prasībām, jo viņam bijušas saites gan ar parādā esošo uzņēmumu, gan tā kreditoriem, liecina Ir izpēte.

Latvijas Žurnālistu asociācija ar Izcilības balvām godinājusi 2016. gada vērtīgākos profesionālos sasniegumus. Balvu saņēma arī Ir publicētā Māras Miķelsones intervija ar bijušo Latvijas Universitātes rektoru Ivaru Lāci, kurā viņš atzīst sadarbību ar čeku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu