Atvaļinājuma gaidās • IR.lv

Atvaļinājuma gaidās

1
Ilustrācija — Freepik

Laiks plānot ceļojumus! Kas ir karstākie maršruti un ceļotāju dzīvesstila tendences

Klāt pavasaris, un tad jau drīz vasara, tāpēc arvien biežāk e-pastu pārbaude un ziņu portālu lasīšana neviļus pārtop aviokompāniju un tūroperatoru piedāvājumu pētīšanā. Ceļojumu aģentūras Vanilla Travel pārdošanas vadītāja Rūta Kalniņa stāsta, ka latvieši ir naski ceļotāji. Lielākā daļa aģentūras pastāvīgo klientu ceļojumā dodas vismaz divas reizes gadā. Parasti vienas brīvdienas ir īsākas un ietver tuvāku galamērķi, bet otrs ir tāls un eksotisks ceļojums.

Vairāk ceļo sievietes

Taču, kā vēsta globālā informācijas servisa Timetric pērn veiktā aptauja, čaklākie ekskursanti mīt Somijā. Soms gadā vidēji dodas 7,5 ceļojumos – gan uz svešzemēm, gan savā valstī. Taču visstraujāko attīstību patlaban piedzīvo Ķīnas tūrisma tirgus. The Financial Times vēsta, ka 2014. gadā ķīnieši ārzemju ceļojumiem iztērējuši 498 miljardus dolāru.

Turklāt Austrumāzijas ceļotājiem tagad arī valodas prasmes trūkums nav šķērslis. Japāņu uzņēmums Logbar tikko prezentējis ierīci ili, kas dzirdētajam momentāni sniedz audiotulkojumu. Pagaidām ierīce tulko tikai angļu, ķīniešu un japāņu valodu, bet piedāvājums drīz paplašināsies.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu