Skan ezeri • IR.lv

Skan ezeri

4
No kreisās: Krišjānis Bremšs (bungas), Miķelis Putniņš (vokāls, ģitāra) un Kristians Priekulis (basģitāra).
Gunita Nagle

Jaunā grupa Ezeri ar savu debijas albumu Ogle un Latvijas koncerttūri kļuvusi par vienu no interesantākajiem pēdējā laika kultūras notikumiem, ko mūzikas pazinēji raksturo ar vārdiem «unikāls» un «mežonīgs skaistums»

Tas ir kaut kas nedzirdēts! Jaunās Latvijas grupas Ezeri kompozīcijas nav ieliekamas nekādos rāmjos. Miķeļa Putniņa (25) komponētie un kopā ar draugiem Kristianu Priekuli (27) un Krišjāni Bremšu (25) veidotie skaņdarbi ir, bet tikpat labi nav džezs, eksperimentālā un indie mūzika. Tā ir ārpus standartiem, skaņās bagātīga, brīžiem sarežģīta, bet viegli klausāma. Dziesmās, kur vokāls var tikt izmantots arī kā muzikāls instruments, skan brīnišķīga pārliecība un pavasarīga tīrība – nav nekā lieka. 

«Ezeru skanējumā ir Latvijas skaņutelpā iepriekš nesastapta mākslas un popmūzikas simbioze. Tiešām unikāls triepiens, drosmīgas idejas un savs skaņas raksturs. Es priecājos, ka šie talantīgie skaņraži ir dzimuši mūsu klimatiskajā joslā, iedvesmo pasauli, un ar prieku no viņiem gaidu jaunas vēsmas, zibeņus un vētras,» saka mūziķis Jānis Šipkēvics. Gan grupas debijas albuma Ogle, gan jaunākajām dziesmām mūziku rakstījis Miķelis Putniņš, kurš nācis no mūziķu ģimenes, bet nav audzināts par mūziķi. Ar laiku sapratis, ka nekad neaizbēgs no vēlmes izstāstīt savus stāstus skaņās.

Mūziku rada personība

Grupa Ezeri ir pavisam jauna – izveidojusies pirms diviem gadiem, aizgājušajā vasarā izdeva debijas albumu, bet jau šopavasar izdzīvo Latvijas koncerttūri. Ātri apgriezieni, taču tam ir pamatojums – jaunā grupa apvieno trīs jaunus cilvēkus, kas ir profesionāli mūziķi un apzināti pieņēmuši lēmumu nodoties tikai un vienīgi mūzikai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu