5 interesanti koncerti martā • IR.lv

5 interesanti koncerti martā

2
Dita Krenberga.

Laikmetīgie decibeli, Čaikovskis pāri visam, Mocarts un Vasks, Bukstehūdes apcerīgums


2., 3. martā. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā mūsdienu mūzikas festivāls 
deciBELS, ETNO+JAZZ vol. 3, ATBALSS. 
Marta sākumā vēl var pagūt uz deciBELS pēdējiem koncertiem; festivāls jau trešo gadu pazīstams kā laiks, kad Mūzikas akadēmijā daudz skan laikmetīgā mūzika. Katrs atradīs kaut ko sev – etnomuzikologi un džezisti sajauks muzikālas difūzijas, bet viss noslēgsies ar elektronikas un balss relfejiem bagātajām skaņu ainavām. 

3. martā. Lielajā ģildē pianists Antons Ļahovskis, diriģents Dmitrijs Ļiss, LNSO, Čaikovskis. 
Tie klausītāji, kas tālajā 2008. gadā sekoja Jāzepa Vītola Starptautiskajam pianistu konkursam, atcerēsies tā gada Grand Prix un LNSO simpātiju balvas ieguvēju Antonu Ļahovski, kurš nu atgriezies Rīgā ar Čaikovska Pirmo klavierkoncertu. Šo mierīgi varētu saukt par krievu romantiskās mūzikas dižgara autorkoncertu, ja vien iedomājamies, ka Čaikovskis turpat lidinās un klausās līdzi.

Pēc klavierkoncerta sekos komponista simfonija Manfrēds – programmatisks, tātad vispirms tekstā un tad mūzikā uzrakstīts romantiskā varoņa gājiens caur Alpiem, okultisma zinībām, satikšanās ar kalnu laumiņu, pastorālās vienkāršo ļaužu dzīves vērošana un nolaišanās pazemē, kur valda mežonīgas orģijas un nekāds labais gals nav sagaidāms.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu