Atkal ūdens? • IR.lv

Atkal ūdens?

3
Baltex Group vīzija kanālmalai pie Centrāltirgus

Rīgā top jauni grandiozi ūdensmalu projekti. Vai arhitektu fantāzijas par Rīgu kā ūdens lielpilsētu atkal neapcirps pilsētas vadības «reālpolitika»? 

Piektdienas, 27. janvāra, rīts. Centrāltirgū liela rosība – ieradies Rīgas mērs un žurnālistiem klāsta vērienīgus kanālmalas attīstības plānus. Medijus tūliņ pat pārpludina ziņas par degradētās apkaimes harmonisku saplūšanu ar Vecrīgu, kolīdz būs norakts Rīgu sadalošais dzelzceļa uzbērums. 

Tikmēr uzbēruma otrā pusē, Vecrīgā, tajā pašā rītā Rīgas dome (RD) publisko vēl kāda, daudz lielāka, ūdensmalu projekta plānus. Tiek paziņoti uzvarētāji arhitektūras konkursā par Mūkusalas ielas krastmalas pārbūvi. Uz šo pasākumu nav uzaicināts neviens žurnālists, un vienīgā ziņa par to ir pašu jauno arhitektu priecīga bildīte sociālajos tīklos. Vēl divas nedēļas vēlāk pilsētas Attīstības departamenta mājaslapā par to nav ne vārda. Kā tad tā?  

Īstās bildes vēl taps

Salīdzinot abu projektu mērogu, to publicitātes proporcijai vajadzētu būt pretējai. Tirgū par apmēram sešiem miljoniem eiro tiks sakārtoti paviljonu pagrabi un labiekārtota kanālmala divu hektāru platībā. Projekta skicēs (autori SIA Baltex Group) tiek solīts jauns ielu segums, veloceliņš, tramvaja pietura, soliņi, kafejnīca, kā arī laivu piestātne iepretī autoostai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu