Stiprinieki • IR.lv

Stiprinieki

6
Nellija Ločmele

Par mata tiesu izglābušies no ciešas attiecības alkstošas Rīgas pils lustras, triju Baltijas valstu līderi un Vācijas prezidents pagājušajā nedēļā apliecināja – Eiropas saliedēšana un drošība ir svarīgākais uzdevums, pie kā kopīgi jāstrādā. Drošība ir uz mēles visiem, arī jaunajai Igaunijas prezidentei Kersti Kaljulaidai, ar kuru šīs vizītes laikā Ir izdevās iepazīsties tuvāk.

Sniedzot pirmo lielo interviju Latvijas medijos, igauņu prezidente atstāj brīnišķīgu iespaidu – nosvērtība un domas skaidrība ir vērtīgs savienojums līderim, kam ģeopolitiskā situācija uzlikusi smagu atbildības nastu. Prezidente apzinās, ka ir savas valsts apdrošināšanas polise, kam nācijas intereses jāspēj efektīvi aizstāvēt ārzemēs, vienlaikus liekot ikkatram Igaunijas iekšienē justies kā svarīgam vienas komandas spēlētājam. Nevienu neatstāt novārtā. Kaljulaidas miers noteikti iedvesmos arī cilvēkus šaipus kaimiņu robežas.

Gluži blakus šai robežai Valkā dzīvo jauns puisis Arturs Klots – baltā mājā kalna galā. Par šo jaunekli ar stipro rokasspiedienu gribam pastāstīt, jo viņš izcīnījis pasaules čempiona titulu parabobslejā. Pusaudža gados paslēpes pamestā mājā Arturam beidzās ar liktenīgu kritienu. Ārstu spriedumam «tu vairs nestaigāsi!» un tuvāko cilvēku zaudējumam viņš ar neatlaidību un spītu ir ticis pāri – pievērsies sportam. Taču ir šķēršļi, kurus viens nevar uzveikt. Piemēram, visas trenažieru zāles Valkā ir ēku augšstāvos, tāpēc ratiņkrēslā sēdošajam Arturam ir sapnis – pagalma namiņā iekārtot pašam savu treniņzāli! Varbūt kāds Ir lasītājs vēlēsies viņam palīdzēt? Neatstāt čempionu vienu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu