Sandra un Jānis, neparastu dēlīšu ražotāji • IR.lv

Sandra un Jānis, neparastu dēlīšu ražotāji

7
Trump-Et, O-Bama vai Put-In? Sandra Partasova un Jānis Pilābers nākuši klajā ar savdabīgu piedāvājumu. «Obijs no dedzināta oša, Pū no parasta un Trampelis no melnalkšņa,» viņi precizē.
Ieva Puķe

Obijs, Pū un Trampelis – tā zīmola Duck Woodworks īpašnieki mājās dēvē trīs Etsy interneta veikalam gatavotus koka virtuves dēlīšus, kuri pagājušonedēļ sacēla ažiotāžu Latvijas medijos. «Ir jau gatavi arī Nils, Aivars un Solvita,» pāris no Cēsīm pamet intrigu. «Solvita laikam ir visvairāk gaidītā. Kāpēc? Skaists vārds taču! Tie ir domāti kā servējamie dēļi, bet cilvēki Facebook raksta, ka grib uz tiem griezt un klapēt.» 

Sandrai Partasovai un Jānim Pilāberam patīk humors, vai gan citādi sava uzņēmuma nosaukumā viņi izmantotu angliski tulkotu skolas laika iesauku «Pīle», kas atvasināta no Jāņa uzvārda. Drīz tas kļūs arī par Sandras uzvārdu.

«Es ticu Visumam,» Jānis iesaucas, stāstīdams, kā, strādājot galdniecībā, pirms diviem gadiem sapņojis par savu firmu un par meiteni, ar ko dalīt darbu un dzīvi. «Un Jaungadā es satiku Sandru.» Sandra mācījās muitas nodokļu administrēšanu, bet tagad studē mārketingu. «Sapratu, ka zaļš formas tērps man nepiestāv,» piemiedz ar aci. Taču, ja nopietni, jau draudzības sākumā viņa pati piedāvājusi palīdzēt Jānim pareklamēt koka lietas, ko viņš tolaik gatavoja brīvbrīžos. Skolas laika vasarās bija piepelnījusies, strādādama ar slīpmašīnu kokapstrādes uzņēmumā. «Ja gribu Jāni ātrāk redzēt mājās, tad saku: es tev aizbraukšu palīgā noslīpēt rokturīšus,» Sandra lietišķi skaidro. «Parasti es tikai eļļoju dēlīšus.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu