Atp****s • IR.lv

Atp****s

6
Cehs.lv vizītkarte
Ieva Alberte

Toms, Mārtiņš un Kārlis raksta feļetonus un satīriskus viedokļus vietnē Cehs.lv. Pirmoreiz astoņu gadu laikā par viņu jokiem policijā iesniegta sūdzība

Man nepatīk mans bērns. Tas bija virsraksts rakstam, ko uzrakstīja viens no blogeru vietnes Cehs.lv autoriem un 12. janvārī publicēja portālā Delfi.lv. Teksts vēstīja, kā mainās pāra attiecības pēc bērna piedzimšanas. Par negulētām naktīm, par nogurumu. «…ģimenē piedzima Reinholds, šis mazais sūds, un īstā elle varēja sākties. Zīdaiņu raudāšana ir drausmīgāka par velnu balsīm, kas sauc dvēseles uz elli. Tie pamodina sekundes laikā un neaizveras, lai ko tu arī darītu,» rakstīja Cehs.lv.

Vārdu salikums «mazais sūds» aizķēra asociāciju Ģimene, kas aicināja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju un policiju izvērtēt, vai bērna nosaukšana par sūdu ir krimināli sodāma un vai tā ir naida runa. Ilona Kronberga, inspekcijas vadītāja, reaģējusi uz Ģimenes ierakstu tviterī un nosūtījusi bloga saturu izvērtēt policijai. Oficiāla iesnieguma gan nav bijis. «Tā ir uzmanības pievēršana sociālajos tīklos un sava PR celšana abām iesaistītajām pusēm,» situāciju vērtē Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja un pastāsta, ka pašu vidū viedokļi par rakstu bijuši atšķirīgi. Viņai personīgi šķiet, ka saturs ir sarkastisks, bet vērtējams būtu fotoattēls: kur iegūta bērna fotogrāfija, kāpēc bērnam pie stikla piespiesta seja. Bērnu tiesību aizsardzības likums paredz, ka pret bērnu ir jāizturas ar cieņu.

Ceha komanda asociācijai Ģimene atbildēja virtuālajā vidē, paskaidrojot: «Raksta mērķis bija informēt lasītāju, ka ne visas laulības un ne visas bērnu piedzimšanas nes super priecīgas un super laimīgas izmaiņas dzīvē. (..) Asociācija Ģimene (..) pielūdz ideju par ģimeni, kur laulātie ir viens vīrietis un viena sieviete, viņiem ir bērni un viņi visi ir laimīgi. Ja kāds pasaka, ka bērna piedzimšana var padarīt ģimeni nelaimīgu, Ģimene pošas džihādam.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu