Pieci punkti • IR.lv

Pieci punkti

3
Kristofera lomā Kārlis Krūmiņš, māte — Daiga Kažociņa.

Nacionālā teātra izrāde Savādais atgadījums ar suni naktī ir provokācija, kurai jāļaujas

Kursabiedri režisori Valters Sīlis un Kārlis Krūmiņš savulaik gandrīz vieni paši aizpildījuši visu semināriem paredzēto laiku, pirmizrādē man saka blakussēdētājs profesors Gunārs Bībers. Jādomā, ka abu intelektuālā savienība joprojām ir ļoti cieša. Un tieši viņi laiku pa laikam atjauno manī ilūziju (vai tomēr ticību?), ka māk-sla spēj mainīt cilvēku. Tikai pa vienam, bet spēj. 

Abi kopā – Kārlis arī kā aktieris – viņi provocējuši tieši un jutekliski aptvert šķietami zināmas patiesības. Teiksim, kādā izmisumā jābūt, lai karavīrs, kam draud deportācija uz Sibīriju, izdurtu ar zīmuli aci kā izrādē Leģionāri (Ģertrūdes ielas teātrī). Vai kā vēstures loģika apcērt spārnus Andrieva Niedras labajai gribai (Dirty Deal Teatro). 

Izrāde Savādais atgadījums ar suni naktī Nacionālajā teātrī ir vēl viena provokācija, kas liek bīdīt plašāk savas personiskās robežas. Un tai noteikti ir vērts ļauties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu