Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Pēc svinīgā zvēresta nodošanas par 45. ASV prezidentu kļuvis Donalds Tramps. Arī pēc stāšanās amatā viņš nepubliskos savu nodokļu deklarāciju, jo vēlētājus tā neinteresējot, paziņojusi padomniece. Viena no pirmajām lietām amatā — parakstījis paziņojumu par ASV izstāšanos no Klusā okeāna reģiona brīvās tirdzniecības līguma.

Nedēļas notikumi pasaulē

Dienu pēc jaunā ASV prezidenta inaugurācijas, 21. janvārī, vairāk nekā divi miljoni cilvēku Vašingtonā un citās ASV pilsētās izgāja sieviešu gājienos, paužot iebildumus pret Donalda Trampa idejām. Galvenais akcijas pasākums bija Sieviešu gājiens uz Vašingtonu, kurā, pēc  organizatoru aplēsēm, piedalījās viens miljons cilvēku – vairāk nekā interesentu skaits, kas pulcējās Trampa inaugurācijas laikā. Visā pasaulē sestdien tika plānoti vairāk nekā 600 «māsu gājienu».

Lielbritānijas Augstākā tiesa noraidījusi valdības apelāciju un paturējusi spēkā zemākas instances tiesas spriedumu, ka Lielbritānijas parlamentam, nevis valdībai jāapstiprina lēmums par izstāšanās sākšanu no Eiropas Savienības. Dauningstrīta gan pavēstījusi, ka, neraugoties uz tiesas lēmumu, valdībai joprojām ir nodoms līdz marta beigām sākt sarunas par izstāšanos no ES.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu